Camerele de supraveghere sunt utilizate din diferite motive. Majoritatea oamenilor le instaleaza in propriile locuinte sau in locurile unde isi desfasoara activitatea profesionala. Aceste sisteme detin caracteristici specifice in functie de modul in care sunt utilizate, de locul in care sunt amplasate, de momentul zilei in care functioneaza etc. De la camere video vizibile pentru interior sau exterior, camere de supraveghere wi-fi, la camere supraveghere ascunse exista o multime de detalii tehnice de prospectat inainte de achzitionare.
Prima camera de supraveghere a fost utilizata in 1933 de catre un fermier pentru a supraveghea un cuibar de gaini. De-a lungul timpului, odata cu avansarea tehnologiei, camerele de supraveghere au capatat dimensiuni reduse si au fost instalate langa bancomate pentru a reduce riscul de furt si frauda, in locuinte sau alte spatii.
Cum functioneaza camerele video ascunse?
Camerele ascunse sunt plasate in locuri putin vizibile sau sunt incorporate in alte obiecte, cum ar fi pixuri, ceasuri sau obiecte decorative. Ele pot fi utilizate pentru supravegherea locuintelor, in scop comercial sau industrial.
Aceste sisteme functioneaza prin fir sau wireless. Camerele prin fir se conecteza la aparate precum televizoare sau carduri de memorie, in timp ce camerele wi-fi transmit semnale video catre un dispozitiv care le poate reda.
Cele prin fir reduc sansele ca aparatul sa nu fie detectat in cazul in care firul este la vedere. Un punct forte al camerelor wi-fi este ca nu necesita instalarea prin fir, ci doar o conexiune la internet.
Camerele ascunse pot fi activate printr-o telecomanda sau pot fi conectate la un detector de miscare.
De ce sa folosesti o camera de supraveghere ascunsa?
Dimensiunile reduse le fac ideale pentru a fi instalate in alte obiecte precum ursuleti de plus, printre flori sau ceasuri de perete. In strainatate, acestea au denumirea de „Nanny Cams” si sunt utilizate de parinti pentru a-i supraveghea pe cei mici lasati in compania bonelor.
In functie de tipul de camera video, wi-fi sau clasica, parintii pot vizualiza imaginile in timp real, de pe propriul laptop sau telefon daca dispun de conexiune la internet sau pot vizualiza imaginile cand ajung acasa, accesand cardurile de memorie pe care au fost stocate acestea.
Ce spune legea din Romania despre camerele de supraveghere video?
In Romania, legislatia mentioneaza faptul ca perimetrul supravegheat trebuie sa fie semnalat vizibil. De asemenea, camerele de supraveghere video pot fi montate in spatiul public doar de catre o firma licentiata de politie iar montarea acestora in vestiare, cabine de proba sau cabine de dus sunt interzise. Legea precizeaza faptul ca supravegherea video poate fi efectuata pentru realizarea unor interese legitime doar daca nu sunt afectate drepturile si libertatile fundamentale sau interesul persoanelor vizate.
In concluzie, pentru a nu ridica probleme legale, orice persoana care doreste sa utilizeze o camera ascunsa trebuie sa cunoasca legislatia.
Magazinul online E-Camere.ro pune la dispozitia celor interesati o gama variata de modele de sisteme de securitate si supraveghere si accesorii, precum camere cu infrarosu, sisteme de supraveghere wi-fi, hard-diskuri, surse de alimentare, microfoane etc.
Date de contact
Magazin online: www.e-camere.ro
Tel.: 0767 390 475 / 0765 487 387
E-mail: vanzari@e-camere.ro / suport@e-camere.ro
Adresa: Str. Petrache Poenaru, Nr. 1, Craiova, Dolj