Knauf Insulation - Vata Minerala Ecose Technology
Velux Club

Doi arhitecti romani premiati la un concurs international de arhitectura

Data: 2014-12-19

Doi arhitecti romani premiati la un concurs international de arhitectura
Doi arhitecti romani au fost desemnati castigatorii concursului international de arhitectura The Unbelievable Challenge, organizat de Ruukki

Proiectul “Nothing is Impossible” a fost ales dintre 243 de propuneri inscrise in concurs, din 59 de tari, drept cel mai bun centru logistic pentru Mos Craciun. Romania a fost printre tarile cu cei mai multi participanti la concurs.

Proiectul “Nothing is impossible”, prezentat de arhitectii romani Alexandru Oprita si Laurentiu Constantin, a fost ales castigator in cadrul concursului de idei arhitecturale The Unbelievable Challenge, organizat de Ruukki. Cei doi mari castigatori vor primi un stagiu platit integral, timp de zece saptamani, in renumita companie de arhitectura si design Snohetta din Oslo (Norvegia). Valoarea estimata a stagiului este de 25.000 euro, la care se adauga un premiu in numerar in valoare de 1000 euro.

Lansata pentru tinerii arhitecti si designeri din intreaga lume, in primavara anului 2014, competitia The Unbelievable Challenge s-a desfasurat in perioada septembrie - noiembrie 2014. Provocarea a constat in elaborarea unei solutii arhitecturale unice si creative pentru noul centru logistic al lui Mos Craciun. Cerintele impuneau ca proiectul sa fie extrem de functional, sa demonstreze valori arhitecturale de inalta clasa si sa contribuie la formarea peisajului urbanistic. In acelasi timp, cladirea trebuia sa ofere vizitatorilor o experienta de neuitat, sa fie o solutie durabila si eficienta din punct de vedere energetic, adaptata la conditiile exigente din Per?vainio, zona din orasul Oulu (Finlanda) si, nu in ultimul rand, sa ridice la cel mai inalt nivel beneficiile sistemelor si produselor metalice Ruukki, ca parte integranta din proiect.

Castigatorii The Unbelievable Challenge


La concurs au participat 243 de echipe, din 59 de tari, Romania fiind printre tarile cu cei mai multi participanti. Juriul, format din experti internationali de top in arhitectura si design, a ales in luna decembrie sase finalisti, proiectul ”Nothing is impossible” fiind desemnat marele castigator.

Ruukki TUC winner NothingIsImpossible


“Cel mai important element in design este raspunsul la o provocare cu o idee. Ideea trebuie sa poata fi utilizata in diverse situatii. Punctul forte al acestui proiect este faptul ca ofera posibilitatea de a fi surprins si invaluit de magia cladirii si simbolistica acesteia. Magia se intampla in timpul noptii, pe fatada cladirii, acolo unde exista o legatura clara cu investitorul – Domnul Mos Craciun. Este un proiect realist si inovator, dar nu futurist. De asemenea, proiectul este bine gandit, de la utilizarea terenului pus la dispozitie pana la cele mai mici detalii.” - asa a fost descris proiectul castigator de catre membrii juriului.

Ruukki TUC winner NothingIsImpossible


”Avand in vedere si cultura orasului Oulu - puternic axata pe dezvoltari tehnologice, dar si sit-ul propriu-zis inconjurat de natura, solutia fireasca a fost materializarea conceputului: Nothing is impossible! printr-o cladire capabila sa trezeasca aceeasi uimire si bucurie pe care copii o simt in seara de Craciun cand isi asteapta cadourile aduse de acest personaj fantastic: o cladire invizibila. Practic, am gandit o fatada speciala capabila sa faca cladirea invizibila in timpul zilei si vizibila pe timpul noptii - asemenea lui Mos Craciun.” a marturisit arh. Alexandru Oprita.

Ruukki TUC winner NothingIsImpossible


The Unbelievable Challenge a fost organizat de Ruukki Construction in parteneriat cu Primaria Orasului Oulu din Finlanda, Helsinki Design Week si biroul de arhitectura Snøhetta.

Link-uri utile:
http://unbelievablechallenge.com/ - informatii concurs
http://unbelievablechallenge.com/materials/Ruukki_TUC_NothingIsImpossible.pdf - detalii despre proiectul castigator al celor doi arhitecti romani
http://we.tl/rFrcmGIxOg - fotografii de la festivitatea de decernare a premiului

Mai multe detalii despre competitie: Marian Pirvu, Business Director Ruukki Romania, marian.pirvu@ruukki.com, Tel.: 0730 399 928

In relatia cu media: Mariana Neamtu, Marketing Consultant, Ruukki Romania, mariana.neamtu@ruukki.com, Tel.: 0730 260 728

Despre Ruukki
Ruukki Construction deserveste clientii din industria constructiilor civile si industriale, oferind un portofoliu extins de produse si sisteme metalice, alaturi de servicii de consultanta si proiectare sau servicii de instalare, realizate prin parteneri agreati. Pe segmentul rezidential compania este prezenta prin portofoliul de produse si servicii pentru acoperisuri din tigla metalica si sisteme pluviale, sub marcile Plannja si Ruukki. Consumatorii finali si profesionistii din domeniu pot accesa produsele si serviciile prin reteaua de distributie, dar si prin intermediul magazinelor Ruukki Express si a punctelor de servicii Plannja, prezente in noua tari. Ruukki Construction are aproximativ 3.500 angajati si 16 centre de productie in Europa. Vanzarile nete din 2013 s-au ridicat la valoarea de 740 milioane €. Ruukki Construction este o divizie a SSAB. SSAB este o companie siderurgica din Țarile Nordice, cu sedii in Europa de Nord si Statele Unite, prezenta in peste 50 de tari.

Compania este listata pe bursa NASDAQ OMX din Stockholm si Helsinki. www.ruukki.ro, www.ruukkiacoperis.ro

Vizionari 633

Stiri din aceeasi categorie”

In perioada 8 - 11 aprilie se desfasoara #TotulPentruCasaTa - evenimentul care aduce in prim plan latura digitala a stilurilor de constructie, amenajare si echipare a oricarui tip de locuinta. #TotulPentruCasaTa este al doilea concept virtual dezvoltat de ROMEXPO si reuneste firme cunoscute din industria home & deco care prezinta cele mai noi produse si tehnologii aparute in acest sector.
Arhitecture Conference&Expo premiaza in aceasta toamna proiectele realizate de arhitecti in cadrul Galei Premiilor, ce va avea loc in 6 octombrie la Cluj-Napoca
Otelul are o influenta directa asupra dezvoltarii societatii moderne si a procesului de urbanizare.
Sub conceptul „Primii care va facem viata mai simpla cand alegeti modelul si tipul de piatra potrivit pentru decorarea casei”, showroom-ul de piatra naturala PIATRAONLINE relanseaza platforma www.piatraonline.ro.