De ce sa folosesti ceara pe baza de apa pentru a avea grija de parchetul din lemn

Data: 2021-04-30

De ce sa folosesti ceara pe baza de apa pentru a avea grija de parchetul din lemn

Parchetul este printre cele mai populare solutii pentru pardoseala locuintelor. Posesorii de case si apartamente se orienteaza catre parchet pentru a-si completa locuintele, iar motivele pentru care aceasta solutie este atat de populara tin si de pret, dar si de latura practica a lucrurilor. 

Parchetul arata bine, se monteaza usor si este rezistent. In ceea ce priveste intretinerea sa, acest aspect depinde foarte mult de particularitatile diferitelor tipuri de parchet, insa daca ai de-a face cu o varianta clasica, din lemn, o metoda moderna si foarte eficienta este reprezentata de ceara pentru parchet din lemn, pe baza de apa. Aceasta este una dintre cele mai puternice solutie de ingrijire a suprafetelor din lemn, in special ale celor pentru exterior. 

Acest lucru transforma ceara pe baza de apa intr-o excelenta solutie de ingrijire a parchetului din camerele expuse luminii exterioare, precum livingurile care beneficiaza de ferestre generoase ori chiar dormitoarele in care razele soarelui patrund cu usurinta. Iti vom prezenta, in cele ce urmeaza, tot ce trebuie sa stii despre ceara pe baza de apa si cum poti avea grija cu ajutorul ei de parchetul din camerele casei tale. 

Ce este ceara pe baza de apa si cum ajuta parchetul din lemn

Ceara pe baza de apa sau, asa cum o numesc specialistii, impregnantul cerat pe baza de apa reprezinta o solutie moderna, cu ajutorul careia sunt protejate foarte bine suprafetele din lemn. Prin aplicarea unei astfel de solutii, lemnul este protejat de razele UV si alti daunatori pentru o perioada ce poate ajunge la nu mai putin de zece ani. De asemenea, aceasta ceara este o metoda excelenta prin care puteti sa imbunatatiti si sa reimprospatati aspectul parchetului. 

Ea va scoate in evidenta fibra lemnului si va crea un efect vizual excelent. Asadar, pe langa faptul ca iti va ajuta parchetul sa fie mai rezistent in timp, ceara pe baza de apa il va face sa arate si mai bine. Solutia in baza careia este preparat acest tip de ceara este una imbogatita cu substante special utilizate pentru a proteja lemnul. Datorita compozitie sale, ceara nu permite aparitia mucegaiului, a carilor sau a altor elemente nocive pentru lemn, cum ar fi ciupercile. Lemnul va fi protejat atat la interior, cat si la exterior.

Cum se aplica ceara

Pentru ca efectul acestei solutii sa fie cel dorit si sa reziste in timp, este foarte importanta modalitatea de aplicare. Trebuie sa stii ca inainte de a trata parchetul cu ceara, el trebuie foarte bine curatat de orice fel de impuritati, inclusiv de praf. Un proces complet de curatare implica aspirarea si, ulterior, curatarea suprafetei cu o laveta umeda sau cu servetele speciale pentru astfel de suprafete. 

Ceara in sine se aplica utilizand o pensula. Trebuie utilizate maximum trei straturi, intre care poate fi aplicata o pasla fina, conform producatorilor. Dupa ce ai aplicat ceara pe toata suprafata dorita, trebuie sa astepti maximum 4 ore pentru fiecare strat, in functie de conditiile de mediu, pentru ca ea sa se usuce. Totusi, nu incerca sa usuci ceara in mod fortat, ci las-o sa se usuce in ritmul propriu, pentru ca rezultatul sa fie unul calitativ si estetic.

De unde cumperi cea mai buna ceara pe baza de apa

Daca esti decis sa apelezi la aceasta varianta pentru a avea grija de parchetul din locuinta ta, site-ul Construiesti te asteapta cu cea mai buna oferta de ceara pe baza de apa. Poti cumpara solutia la preturi excelente. Poti folosi ceara pe baza de apa si pentru a ingriji alte elemente din lemn aflate in locuinta ta, aceasta fiind extrem de eficienta si in cazul unui foisor sau a acoperisurilor din lemn.

Tags: ceara, parchet din lemn, pardoseli, ceara pe baza de apa

Vizionari 237

Alte stiri din “HOME & DECO”

Philips Hue Bridge, inima iluminatului inteligent, va fi actualizat automat pentru integrarea cu Matter, iar toate produsele Philips Hue vor deveni astfel compatibile cu noul standard unificator de conectivitate al industriei
Sunt elemente care nu se demodeaza si care pot fi considerate adevarate axiome in domeniul constructiilor de case. De exemplu, o usa metalica va fi mereu un element de luat in calcul atunci cand iti ridici locuinta, deoarece un astfel de obiect iti asigura o buna izolare fonica, termica, dar si un nivel sporit de securitate.
Otelul – material aspru si rece, in combinatie cu caldura si frumusetea lemnului masiv, da nastere unor amenajari deosebite. In cadrul acestui proiect de amenajare a spatiului de locuit, proprietarul a dorit sa predomine stilul industrial. Produsele au fost concepute de catre beneficiar impreuna cu un designer specializat in amenajari interioare.
Atunci cand doriti sa va protejati proprietatea impotriva escaladarii, o solutie adecvata este capacul metalic cu suport tip bradut pentru montaj sarma ghimpata.