Knauf Insulation - Vata Minerala Ecose Technology
Velux Club

Construieste Verde cu House Factory, Ghid Practic pentru Necunoscatori

Data: 2008-07-02

Construieste Verde cu House Factory, Ghid Practic pentru Necunoscatori

In timp ce preturile la energie continua sa creasca si incalzirea globala atrage tot mai multa atentie, curentul constructiilor VERZI va escalada.
Scopul acestui material este de a furniza o vedere de ansamblu asupra beneficiilor constructiei VERZI si a ilustra felul cum cladirile House Factory completeaza constructia VERDE.

In ultimii ani, diverse proiecte VERZI au fost concepute si construite, astfel incat clientilor si contractorilor le este familiar acest concept. Multi utilizatori sunt interesati initial de obtinerea Certificarii Consiliului, oricum, exista numeroase beneficii tangibile, care pot fi obtinute prin folosirea constructiei House Factory:
- Reducerea consumului de energie/utilitati
- Mediu interior superior prin reducerea zgomotului si calitatea superioara a aerului
- Utilizarea materialelor reciclate/constiente de mediu pentru o constructie sustenabila
- Intretinere redusa/mai usoara
- Consum redus de energie si utilitati
- Consumul de energie/utilitati poate fi redus direct si indirect prin eficienta imbunatatita a energiei.
Tehnicile directe de reducere includ:

- Colectarea apei de ploaie pentru folosirea la gradinarit
- Lumina zilei (ferestre mari, oberlihturi tubulare) pentru a scadea nevoia de iluminat artificial
- Panouri fotovoltaice pentru generare suplimentata de curent electric
- Valoare R inalta de izolatie la corpul cladirii pentru a scadea sarcinile incalzirii, ventilatiei si aerului conditionat
- Ferestre operabile pentru a permite ventilatia naturala in zilele temperate
- Sisteme de acoperisuri racoroase pentru a reduce transferul de caldura si a reduce sarcinile incalzirii, ventilatiei si aerului conditionat
- Blocari de usi/ferestre pentru incalzire, ventilatie si are conditionat, care inchid sistemul de incalzire, ventilatie si are conditionat atunci cand usile/ferestrele sunt deschise pentru perioade de timp extinse
- Copaci umbrosi pentru a preveni castigul de caldura in lunile de vara
- Ferestre cu geamuri duble cu strat low E pentru a reduce transferul de radiatii infrarosii si sarcina incalzirii, ventilatiei si aerului conditionat
- Becuri fluorescente care opereaza la rece pentru a reduce sarcinile incalzirii, ventilatiei si aerului conditionat
- Consumul indirect de energie se concentreaza pe folosirea energiei/utilitatilor mai eficient si pe reducerea deseurilor.
imbunatatirile in eficienta includ:

- Sisteme de management al energiei (senzori de miscare, cronometre, termostate programabile, sisteme integrate de gospodarie)
- Aparate de inalta eficienta (ratificate de Energy Star) si sisteme de incalzire, ventilatie si aer conditionat
- Masini de spalat vasele si rufele, care consuma mai putina apa pe incarcatura
- Becuri fluorescente compacte
- Culori mai deschise pentru a reflecta mai multa lumina in interiorul cladirii
- Atarnarea armaturilor pentru iluminat combinat cu acoperire a tavanului cu un grad inalt de reflectare

Fiecare aspect are numeroase componente si poate fi utilizat in conjunctie cu un altul. Este important sa avem in vedere ca trebuie indeplinite conditiile, daca scopul este certificarea. Timpul necesar pentru recuperarea costurilor initiale depinde de marimea si locatia structurii si modelelor de consum individuale, ca si materialele incorporate..

Mediu interior superior
In plus fata de reducerea costurilor pentru energie, constructia VERDE va asigura si un mediu interior superior. Materialele precum mocheta, adezivele de tamplarie, vopselele si alte acoperiri de perete, fara sau cu nivele inferioare de compusi organici volatili vor elibera mai putin gaz si vor imbunatati calitatea aerului din interior. Sistemele de incalzire, ventilatie si are conditionat cu sisteme de estompare a zgomotului si de izolatie vor reduce zgomotul interior. Lumina zilei poate, de asemenea, imbunatati calitatea interioara prin ridicarea dispozitiei ocupantului cu lumina naturala.
Utilizarea resurselor sustenabile
Utilizarea materialelor reciclate/refolosite ajuta la asigurarea sustenabilitatii resurselor. Daca materiile prime virgine sunt folosite pentru fiecare proiect de cladire noua, aceste materiale vor fi in cele din urma epuizate. Pe masura de materiile prime se imputineaza, preturile se vor ridica si/sau materialele nu vor mai fi disponibile. Reciclarea/refolosirea ajuta la asigurarea ca materialele vor fi disponibile pentru proiecte viitoare.

Intretinerea redusa a cladirilor
Aspectul final al constructiei VERZI este intretinerea redusa/mai usoara. Activitatile de intretinere reduse, precum zugravitul, economiseste materialele necesare, dar si deseurile si impactul asupra mediului al vopsirii, precum eliberarea de gaze din compusii organici volatili, si apa folosita pentru spalare. Materiale noi, mai durabile sunt acum disponibile, si necesita o intretinere mai putin frecventa. Astfel de materiale includ exterioarele bazate pe ciment, care nu necesita zugravit, si acoperire cu compozit reciclat, care este asemanator lemnului. Alte produse faciliteaza repararea si inlocuirea dalelor de mocheta, care permit sectiunilor individuale sa fie schimbate fara a trebuie sa se inlocuiasca intreaga suprafata a podelei. Dalele de mocheta reduc de asemenea deseurile din timpul procesului de instalare.
Constructia House Factory este VERDE.

In paralel cu aceasta mare acceptare a VERDELUI, este cresterea procesului de constructie si perceptia imbunatatita a cladirilor modulare. Constructiile House Factory sunt similare, dar constructia in afara santierului se refera de obicei la cladirile permanente versus cladirile modulare, care pot fi permanente sau relocabile. Caracteristicile verzi sunt disponibile la toate cladirile modulare, dar sunt considerabil mai comune la constructia in afara santierului, datorita naturii permanente. in ultimii ani, constructia in afara santierului a avansat si numeroase inovatii sunt acum disponibile. Astfel de inovatii includ facilitati de productie mai eficiente, sisteme de transport superioare, designuri arhitecturale creative si noi tehnologii ingineresti, care asigura o mai mare flexibilitate.

Constructia in afara santierului se impleteste cu conceptul de constructie VERDE dintr-o varietate de motive. Locatia centralizata a constructiei permite o mai mare refolosire si reciclare de material, decat se prevede in programul de colectare si politicile pot fi stabilite. Pierderea de material din cauza deteriorarilor vremii a scazut, deoarece procesul de constructie are loc in facilitati protejate de vremea rea. Apa folosita este mai usor de controlat si colectat, intrucat facilitatile de productie sunt pavate si au pante catre o zona de colectare. Poluarea de la trafic si a aerului este redusa, pentru ca muncitorii conduc pe distante mai mici catre fabrica decat spre diverse santiere. Deoarece materialele pentru treburi multiple pot fi achizitionate in vrac si livrate la o locatie centrala, costul materialelor si numarul livrarilor poate fi minimizat. Constructia in afara santierului foloseste aceleasi materiale si proiecte ca si constructia pe santier, permitand incorporarea usoara a materialelor si proiectelor VERZI.

Constructorii si arhitectii progresisti privesc constructia in afara santierului ca pe o parte integranta a miscarii de constructie VERDE si interesul fata de constructia VERDE in afara santierului a crescut enorm, pe masura ce VERDELE este integrat in tot mai multe cladiri diverse.

Detalii: www.housefactory.ro


Vizionari 784

Alte stiri din “CONSTRUCTII”

Membrana de vapori ALUTRIX® este un material inovator folosit in constructii pentru a proteja structurile impotriva umiditatii si a penetrarii vaporilor de apa.
CARLISLE® CM Europe este lider al unui sistem de acoperis verde cu membrane de impermeabilizare EPDM de inalta calitate pentru acoperisuri plate.
Membranele TPO (Thermoplastic Olefin) SURE-WELD® au devenit o optiune de top in industria acoperisurilor datorita proprietatilor lor excelente de impermeabilizare si durabilitate. Aceste membrane pot fi utilizate atat pentru acoperisurile clasice, cat si pentru cele verzi, aducand numeroase avantaje in ambele cazuri.
Economisirea energiei este mai importanta astazi decat oricand, mai ales in sectorul constructiilor. Ferestrele sunt componente importante pentru un echilibru climatic bun al cladirilor, motiv pentru care este esentiala exploatarea potentialul existent de economisire a energiei.