Knauf Insulation - Vata Minerala Ecose Technology
Velux Club

Ce este un puffer? Cum functioneaza si ce avantaje are?

Data: 2016-01-21

Ce este un puffer? Cum functioneaza si ce avantaje are?
Un puffer este un rezervor pentru inmagazinarea energiei, prin intermediul apei. Este ideal in cazul cazanelor pe lemne, pentru ca acestea nu isi pot modula puterea atit de usor si de eficient ca si centralele pe gaz.

In timpul functionarii cazanului, dupa o anumita perioada se atinge temperatura dorita in casa. In acest moment, sistemul de automatizare al cazanului poate doar incetini arderea lemnelor - fie prin oprirea ventilatorului (daca centrala functioneaza pe principiul gazeficarii sau este cu ardere controlata), fie prin inchiderea usii prin care se face reglajul arderii. Focul se va reduce pana la stingere, dar lemnele vor continua sa mocneasca in cazan. Caldura degajata de acestea se va pierde prin cosul de fum.

Majoritatea pufferelor de pe piata sunt confectionate din otel, tratat cu vopsea anticoroziva, cu capacitati cuprinse intre 200 si 5000 de litri.

Tipuri de puffere:



Pufferele PSM - sunt fabricate din otel si nu au serpentina in interior. Sunt destinate racordarii la centrale termice pe lemne, peleti, carbuni sau gaze.
Pufferele PSF - cu 1 serpentina, poate fi legat la o singura sursa pt incalzirea apei: centrala termica sau panouri solare
Pufferele PSRR sau PSR2 - cu 2 serpentine, pot fi conectat simultan la 2 surse de incalzire: centrala termica si panouri solare.

Tank in tank - se foloseste si la prepararea ACM (apa calda menajera), caci rezervorul din interior se comporta ca un boiler.

puffere cilindrice


Cum functioneaza un puffer



Un videoclip despre modul de functionare al unui puffer:



Avantajele utilizarii unui acumulator de tip puffer



- mareste autonomia sistemului intre doua incarcari, dupa intrarea in regim a puffer-ului, oferind avantajul nealimentarii cu lemn pe timpul noptii;

- instalatia poate functiona la temperatura joasa in timp ce cazanul este mentinut la o temperatura inalta, mod de functionare avantajos pentru a obtine un randament maxim si o protectie eficienta anticondens atat a cazanului cat si a traseului de gaze arse;

puffere-eco-rotary


- se obtine astfel o prelungirea duratei de viata a cazanului pe lemn; permite racordarea la un sistem de panouri solare;

- racordarea la mai multe circuite de incalzire se poate face direct din puffer.

- intreaga instalatie este controlata de panoul de automatizare digital al cazanului.

Volumul minim recomandat pentru puffer este de 35 litri / 1 kW putere cazan, dar cu cat volumul este mai mare cu atat beneficiile in exploatare sunt mai mari. Alegerea unui puffer este influentata de criterii cum ar fi: puterea centralei, dimensiunea spatiului disponibil, usa de acces si bugetul clientului.

Vizionari 8507

Stiri din aceeasi categorie”

In perioada 8 - 11 aprilie se desfasoara #TotulPentruCasaTa - evenimentul care aduce in prim plan latura digitala a stilurilor de constructie, amenajare si echipare a oricarui tip de locuinta. #TotulPentruCasaTa este al doilea concept virtual dezvoltat de ROMEXPO si reuneste firme cunoscute din industria home & deco care prezinta cele mai noi produse si tehnologii aparute in acest sector.
Arhitecture Conference&Expo premiaza in aceasta toamna proiectele realizate de arhitecti in cadrul Galei Premiilor, ce va avea loc in 6 octombrie la Cluj-Napoca
Otelul are o influenta directa asupra dezvoltarii societatii moderne si a procesului de urbanizare.
Sub conceptul „Primii care va facem viata mai simpla cand alegeti modelul si tipul de piatra potrivit pentru decorarea casei”, showroom-ul de piatra naturala PIATRAONLINE relanseaza platforma www.piatraonline.ro.