Knauf Insulation - Vata Minerala Ecose Technology
Velux Club

Ce este si cum se foloseste ceara pentru lemn?

Data: 2020-03-16

Ce este si cum se foloseste ceara pentru lemn?

Ceara pentru lemn este similara in foarte multe moduri celoralalte substante de lacuire si colorare a lemnului, dar ofera mai multa protectie decat majoritatea acestora. Cand i se aplica un strat usor de ceara, intreaga suprafata a obiectelor din lemn este protejata de umiditate si pastreaza culoarea naturala a lemnului pentru mult timp.

De ce este ceara favorita pentru a proteja si lustrui toate tipurile de lemn? Deoarece ofera o bariera naturala care se absoarbe partial in interiorul lemnului pentru a sigila suprafata si a asigura protectie impotriva umiditatii, prafului sau zgarieturilor.

Ceara de lemn va produce o stralucire profunda, care este uneori greu de obtinut cu alte produse. Aceasta poate fi folosita atat pe lemn vopsit, cat si pe cel nevopsit. Nu numai ca poate fi benefica pentru tratarea si sigilarea lemnului, dar este uneori folosita si ca un lubrifiant usor pentru acesta.

Poti gasi multe produse pe piata pentru protejarea si finisarea suprafetelor din lemn. Ceara pentru lemn este o alegere de varf pentru indeplinirea acestor sarcini, dar este important sa stii ce face un produs de ceara de lemn diferit de altul.

Toate au aceeasi formula?

Raspunsul este: nu. In timp ce toate produsele din ceara din lemn utilizeaza ceara ca ingredient principal, tipul de ceara poate varia. Ca si in cazul cerii pentru lemn exterior, care este conceputa pe baza de apa, multe formule de ceara de lemn adauga si alte ingrediente, cum ar fi: uleiurile de in, minerale sau citrice, care pot modifica felul in care arata finisajului, suprafata lemnului si durabilitatea acestuia.

Poti aplica ceara de lemn pe alte suprafete?

Se poate! Unele tipuri de ceara pentru lemn sunt utilizate pe mai multe suprafete precum: beton, piatra, tigla, linoleum, marmura sau chiar piele. Ca si in cazul lemnului, ceara protejeaza impotriva apei, razelor UV, murdariei si zgarieturilor.

Unele tipuri de ceara pentru lemn sunt facute exclusiv pentru suprafetele din lemn. Fiecare marca va avea specificate informatii pe ambalajul produsului in legatura cu tipurile de aplicatii si materiale indicate.

Diferite culori de ceara de lemn

Tipul de ceara de lemn achizitionat depinde de culoarea suprafetei pe care doresti sa o protejezi. In cazul unui ton de lemn deschis sau un finisaj de vopsea alba ar trebui sa optezi pentru o ceara de lemn limpede, astfel incat finisajul rezultat sa nu se ingalbeneasca.

Exista multe culori de ceara pentru lemn, de la cele clare(transparente), nuantele naturale, pana la nuantele de maro, chiar negru. Intotdeauna incearca sa gasesti nuanta cea mai apropiata a piesei de lemn, astfel incat rezultatul final sa nu modifice aspectul culorii de dedesubt.

ceara pentru lemn

Cum se aplica produse din ceara de lemn?

Recomandat este sa aplici ceara cu o carpa din bumbac moale. Primul pas inainte de aplicare este curatarea suprafetei. Daca te asiguri ca grasimea, praful si murdaria au disparut, ceara poate adera corect. Daca ceara nu adera in mod corespunzator, vei elimina din cantitatea acesteia in timpul procesului iti vei pierde timpul si banii!

Protejarea mobilierului si a pieselor exterioare din lemn impotriva zgarieturilor, murdariei si decolorarii poate parea descurajanta de cele mai multe ori, insa, folosind regulat produsele din ceara pentru lemn, ii vei oferi lemnului un aspect fabulous pentru mult timp.

Crezi ca nu te vei descurca de unul singur? Ei bine, www.construiesti.com iti ofera consiliere pentru realizarea lucrarilor tale, de asemenea iti pun dispozitie echipele lor de meseriasi specializati pentru care te pot ajuta in montarea si finalizarea proiectelor tale!


Vizionari 954

Alte stiri din “HOME & DECO”

In completarea sistemelor de ferestre si usi eficiente din punct de vedere termic, Schüco ofera o serie de solutii de umbrire, pentru a reduce supraincalzirea locuintelor pe timp de canicula.
Parchetul de lemn stratificat este solid, rezistent, stabil dimensional, usor de montat si intretinut, gata finisat si cu posibilitatea de refinisare, un bun izolant termic si intr-o multitudine de variante si nuante.
Performanta de izolare si eficienta energetica a ferestrelor au un impact semnificativ asupra consumului de energie al cladirilor si asupra mediului interior. Datorita echilibrului energetic superior, ferestrele de mansarda VELUX contribuie la reducerea consumului de energie in locuinte si implicit a facturilor la utilitati.
Pentru a ne putea bucura in voie de sezonul estival, este esential ca temperatura din interiorul locuintei sa fie una optima, benefica atat pentru lucru, cat si pentru relaxare. Potrivit specialistilor VELUX, rulourile care ofera protectie impotriva caldurii excesive sunt cea mai buna optiune pentru a crea mediul perfect in interiorul casei, dar trebuie sa tinem cont si de cateva reguli simple.