Knauf Insulation - Vata Minerala Ecose Technology
Velux Club

4 aspecte interesante despre supapele de siguranta

Data: 2022-03-30

4 aspecte interesante despre supapele de siguranta

Tu stii indeajuns de multe despre supape, mai ales daca activezi in domeniul unde acestea sunt necesare? Din moment ce majoritatea supapelor sunt de siguranta, ar fi mai mult decat indicat sa cunosti informatii utile si esentiale despre acestea.

De altfel, utilizarea corespunzatoare a unei astfel de supape garanteaza, mai mult sau mai putin, siguranta unui echipament, utilaj, dar si a angajatilor tai. Asadar, in cele ce urmeaza, vei afla cateva aspecte interesante despre acest tip de produse!

Pot rezista la temperaturi foarte ridicate si foarte scazute

In functie de materialul din care sunt confectionate, supapele de siguranta pot rezista la temperaturi incredibile: +400 grade Celsius si -270 grade Celsius. Din nou, conteaza foarte mult materialul, dar si scopul supapelor concepute pentru a rezista la aceste temperaturi.

Rezistenta la temperaturi este o caracteristica importanta a unei supape deoarece substanta din interiorul unui circuit gestionat de aceasta supapa trebuie tinuta la o anumita temperatura, de obicei – pe langa faptul ca este sub presiune. Astfel, o supapa nu ar trebui sa cedeze, indiferent de situatie.

Pot gestiona un numar ridicat de substante, inclusiv substante corozive

Supapele pot gestiona mai mult decat substante lichide, solide si gazoase. De exemplu, acestea pot fi concepute si pentru a gestiona substante corozive care ar produce daune modelelor simple de supape. 

In teorie, supapele se pot descurca cu orice element sau substanta care trece prin conductele unui echipament, utilaj sau circuit din cadrul unei afaceri. Pentru a garanta aceasta caracteristica, supapele sunt deseori tratate cu anumite substante.

supape-de-siguranta

Sunt mereu certificate de entitatile corespunzatoare

Pe langa supape de siguranta, o fabrica mai poate prezenta si valve de eliberare a presiunii. Acestea din urma vin, de obicei, fara necesitatea unui certificat de conformitate, de exemplu. In schimb, echipamentele de siguranta de acest tip vin, in Romania, insotite de un buletin de verificare ISCIR – pentru a garanta faptul ca acestea sunt, intr-adevar, sigure.

Spre deosebire de supapele de eliberare a presiunii, cele de siguranta sunt folosite pentru a gestiona activitati si echipamente cu un risc ridicat de pericol, accident si asa mai departe. Supapele de eliberare a presiunii sunt folosite doar pentru a descarca echipamentul/utilajul de presiunea acumulata. 

Cele mai importante tipuri de conexiuni sunt cu flansa si cu filet

Chiar daca, in general, vei gasi numai supape cu flansa si filetate, tine minte ca si acestea sunt impartite in mai multe categorii. De exemplu, cele cu flansa pot fi numerotate de la DN 20 la DN 100, in functie de tipul supapei. Apoi, cele filetate au litera de referinta G urmata de numarul de milimetri ai supapei.

Esti in cautarea unor produse de calitate?

Daca administrezi o unitate de productie sau chiar un intreg lant aferent productiei unui produs, atunci probabil deja stiai o parte din aspectele mentionate mai sus referitoare la supape. Totodata, stii si ca acestea sunt indispensabile aproape oricarui domeniu care are de-a face cu substante sub presiune.

Cei care se afla in cautarea unor astfel de produse si vor sa se bucure de garantia calitatii si a unui pret avantajos pot apela la oferta magazinului online MagazinSupape.ro! Dupa cum il prezinta si numele, acest magazin contine toate lucururile de care ai avea nevoie pentru gestionarea corespunzatoare a echipamentelor tale sub presiune!

Tags: supape de siguranta, supape cu flansa, supape filetate, valve de eliberare a presiunii

Vizionari 501

Alte stiri din “CONSTRUCTII”

Economisirea energiei este mai importanta astazi decat oricand, mai ales in sectorul constructiilor. Ferestrele sunt componente importante pentru un echilibru climatic bun al cladirilor, motiv pentru care este esentiala exploatarea potentialul existent de economisire a energiei.
In cadrul Lauch & Award Gala Investing in Property din 9 iunie, Alukönigstahl a primit trofeul “Sustainable Aluminum Solution” pentru anul 2021.
Locuirea intr-o casa construita conform criteriilor de constructie ecologice afecteaza pozitiv starea de bine a oamenilor si protejeaza mediul, reducand consumul si poluarea. Dar, care sunt caracteristicile care definesc o casa durabila? O locuinta durabila va permite sa reduceti impactul asupra mediului atat pe termen scurt, cat si pe termen lung.
Conform principiului NZEB (Nearly Zero Energy Buildings) cladirile nou-construite nu trebuie sa consume energie, fapt obligatoriu prin legislatia care a intrat in vigoare la inceputul anului, cu toate ca modul de aplicare al acestuia nu este complet reglementat la nivel legislativ. Reducerea pierderilor energetice a fost un obiectiv esential in proiectele Alukonigstahl inca de acum zece ani, pe care l-a indeplinit prin aplicarea principiilor de proiectare care optimizeaza o constructie din punct de vedere functional si energetic.