Knauf Insulation - Vata Minerala Ecose Technology
Velux Club

Hunnebeck si Strukturas isi extind parteneriatul pe plan local cu proiecte ample de constructie de poduri

Data: 2022-07-11

Hunnebeck si Strukturas isi extind parteneriatul pe plan local cu proiecte ample de constructie de poduri

Hünnebeck, unul dintre principalii producatori de sisteme de cofraje, esafodaj si schele, si Strukturas, furnizor specializat in echipamente pentru constructia de poduri, anuta extinderea parteneriatului strategic si in Romania.

In iulie 2021, cele doua companii au semnat un acord pentru a oferi un portofoliu cuprinzator pentru proiecte complexe de constructie de poduri dintr-o singura sursa. Parteneriatul de succes a permis deja mai multe proiecte comune in ultimele luni si, prin urmare, va fi extins in Italia, Romania si, de asemenea, in Polonia, unde Strukturas este deja prezent cu MMSE Biznes Spot. Parteneriatul oferit de cele doua companii are ca scop oferirea unor beneficii importante clientilor.

Strukturas aduce in acest parteneriat expertiza sa pe termen lung in utilizarea de sisteme de schele mobile (MSS), precum si in planificarea, livrarea si asamblarea echipamentului Form Traveller (cofraj in consola libera pentru realizarea tablierului podului). Hünnebeck planifica si furnizeaza sisteme de cofraj pentru piloni, cule, structuri de jgheab si parapeti, sisteme de sprijin pentru sarcini grele, oferind si tehnologie de siguranta si acces la inaltime pentru santier.

Cooperarea dintre Hünnebeck si Strukturas merge mai departe. Acest aspect va permite clientilor nostri din Italia, Polonia si Romania sa beneficieze de competentele inalte ale ambelor companii in proiecte de constructie si renovare de poduri. Acestia vor primi de la noi un pachet complet de cofraje. Avand un singur punct de contact, acest parteneriat va duce la economii substantiale de timp si bani”, a afirmat Gerald Schönthaler, Managing Director Hünnebeck Austria si Director Infrastructura al Hünnebeck la nivel international.

Suntem mandri ca am putut deja sa participam, prin cunostintele noastre comune, la un proiect de infrastructura sofisticat din punct de vedere tehnic din Romania, unde am realizat o solutie de cofrare pentru constructia unui nou pod pe autostrada Sibiu - Pitesti”, a declarat, la randul sau, Oyvind Karlsen, director general la Strukturas.

Echipamentul Form Traveller de la Strukturas, impreuna cu sistemul modular Infrakit de la Hünnebeck, au fost folosite pentru a crea rapid si economic suprastructura viaductului de 651 m. lungime.

Huennebeck-Strukturas-parteneriat-strategic-romania

„Parteneriatul dintre Hünnebeck si Strukturas a impactat in mod direct business-ul local. Astfel, si datorita aceastei colaborari am devenit principalul furnizor de sisteme de cofraj si esafodaj in proiectul autostrazii Sibiu – Pitesti pentru clientul nostru, PORR Construct. In plus, aceasta asociere ne-a demonstrat ca avem know-how-ul necesar si ca suntem pregatiti si pentru alte provocari si colaborari in proiecte noi de infrastructura”, a declarat si Mircea Georgescu, Director General al Hünnebeck Romania.

Despre Hünnebeck

Hünnebeck Romania este parte a companiei germane Hünnebeck, una dintre marcile de traditie din portofoliul grupului american Brand Safway. Hünnebeck, cu sediul in Europa, a luat nastere in urma cu peste 90 de ani, in 1929, si este unul dintre principalii furnizori europeni de echipamente de cofraj, schele si sisteme de siguranta caracterizate de o calitate inalta, flexibilitate si rentabilitate. Hünnebeck ofera, de asemenea, o gama larga de servicii destinate proiectelor, variind de la inginerie, logistica de santier, servicii de curatenie si reparatii, instruire a utilizatorilor si servicii de cofraj pana la dezvoltarea completa a proiectului. Hünnebeck este parte a diviziei de cofraj din cadrul Brand Safway, divizie ce include si SGB (Orientul Mijlociu / Asia) si Aluma Systems (America de Nord si America Latina).

In Romania, Hünnebeck detine doua sedii si depozite in zona Bucuresti – Rudeni si in apropiere de Cluj-Napoca – Capusu Mare, in cadrul carora activeaza cca. 80 de angajati. 

Brand Safway cu sediul central in Kennesaw, GA, SUA, este furnizor principal de servicii de specialitate pentru pietele internationale de energie, de industrie si pentru pietele de infrastructura din intreaga lume. Gama extinsa de servicii include schele si echipamente de acces, servicii de protectie impotriva coroziunii, servicii de anvelopare si vopsire, de izolare, ignifugare, material refractare, servicii mecanice, inginerie, sisteme de cofrare si esafodaj.  Ca parte a prezentei sale globale, Brand Safway serveste peste 30.000 de clienti din intreaga lume printr-o retea stransa de peste 40.000 de angajati in 225 de locatii din 30 de tari.

Despre Strukturas

Fondata in 1991, Strukturas s-a dezvoltat in ultimii 20 de ani pentru a deveni unul dintre cei mai importanti furnizori de echipamente pentru constructia de poduri. Fie ca proiecteaza structuri metalice sau echipamente de constructie a podurilor, Strukturas creeaza solutii de inalta calitate care nu numai ca functioneaza, dar depasesc asteptarile clientilor.

Informatii suplimentare: www.strukturas.no

Tags: Hünnebeck, Strukturas, constructii poduri, sisteme de cofraje, esafodaj, schele

Vizionari 430

Alte stiri din “ACTUALITATE”

Solar Decathlon Europe este o competitia mondiala singulara, care provoaca echipe universitare ambitioase sa proiecteze, sa construiasca si sa opereze case eficiente din punct de vedere energetic, avansate din punct de vedere tehnic, atractive si responsabile din punctul de vedere al utilizarii resurselor.
Grupul VELUX, unul dintre principalii producatori de ferestre de mansarda, ce comercializeaza produse si solutii pentru case inteligente, anunta ca 90% din ambalajul ferestrelor de mansarda pentru acoperisurile inclinate, unul dintre cele mai populare produse ale brand-ului, nu va mai contine plastic, acesta fiind inlocuit cu un material unic pe baza de hartie. Demersul companiei va contribui la economisirea a pana la 900 de tone de plastic pe an si va avea drept rezultat o colectare mai simpla a deseurilor din ambalaje pentru clienti.
Clientii Leroy Merlin din toata tara vor avea posibilitatea sa cumpere online sau sa comande telefonic, alegand din cele 30.000 de produse care alcatuiesc gama completa a retailerului. Printre categoriile nou adaugate in magazinul online sunt produsele de dimensiuni mari si medii precum materialele de constructii sau utilajele.
De la declansarea crizei sanitare generate de Coronavirus, cererea pentru sistemele de control acces fara contact (touchless) a crescut cu cca. 10%, potrivit ASSA ABLOY Romania. In acest sens, o mare parte dintre companii se indreapta catre solutii de control al accesului fara contact, dar si catre sisteme care sa permita localizarea persoanelor dintr-un anumit spatiu si, astfel, gestionarea optima a vizitatorilor.