Aerul proaspat si lumina naturala permit naturii sa intre in casele noastre

Data: 2019-05-23

Aerul proaspat si lumina naturala permit naturii sa intre in casele noastre

“Aerul proaspat si lumina naturala permit naturii sa intre in casele noastre" - Lone Feifer, arhitect si director pentru sustenabilitate si arhitectura in cadrul Grupului VELUX

Principiile de design Outside-in ”de la exterior in interior” ne reconecteaza cu natura

Odata cu cresterea cererii pentru materiale naturale in toate aspectele vietii noastre, fie ca este vorba de alimente si bauturi organice, mobilier din lemn si plante in casele noastre, VELUX introduce principiile de design "Outside-in" pentru a ne indruma sa remodelam si sa reconstruim spatiile noastre interioare avand in minte natura. Astazi oamenii petrec pana la 90% din timpul lor in interior si locuiesc tot mai mult in medii urbane, facandu-i tot mai putin conectati cu natura. Casele noastre nu numai ca trebuie sa fie spatii multifunctionale pentru relaxare si petrecerea timpului cu prietenii sau familia, dar ar trebui sa fie gandite ca medii care reconecteaza oamenii cu natura prin lumina si aer proaspat, dar si prin privelisti spre exterior.

Pe acelasi subiect:

Te simti deprimat? Stiai ca expunerea la lumina naturala iti poate imbunatati starea de spirit?

Principiile VELUX de design ”Outside-in” (de la exterior in interior) incurajeaza oamenii sa-si contureze spatiile cu lumina naturala si sa aduca sunetele si mirosurile naturii inapoi in casa.

velux-design outside-in-de la exterior in interior-Photo_by-Niklas-Hart

Photo by Niklas Hart

"Relatia dintre natura, arhitectura si design interior a existat de sute de ani. Dar, multe dintre casele noastre au pierdut aceasta legatura. Vrem sa inspiram oamenii sa isi proiecteze spatiul, astfel incat sa simta ca natura le este aproape; acea lumina care schimba spatiul de la zi la noapte. si sa lase in casa aerul proaspat, sunetele pasarilor si fosnetul frunzelor pentru a trai o experienta senzoriala la schimbarea anotimpurilor, lucruri care au o influenta pozitiva asupra bunastarii noastre", explica arhitectul de la Grupul VELUX, Lone Feifer, director responsabil pentru sustenabilitate si arhitectura.

velux-design outside-in-de la exterior in interior-Photo-by-VELUX-Group

Photo by VELUX Group

Aflati mai multe despre cum principiile VELUX de design Outside-in si cum Kate Watson-Smyth, consultant si jurnalist de design interior, a integrat principiile de proiectare in casa ei:

Principii de design Outside-in, de la exterior in interior

1. Design cu vedere spre exterior

Tindem sa consideram ferestrele ca ceva normal. Dar, cei mai multi dintre noi au simtit cum pierdem notiunea timpului si a spatiului atunci cand privim catre exterior. O priveliste exterioara ne ofera o imagine asupra lumii, dar si a locului nostru in lume. Devenim parte a naturii pe masura ce vedem cum ziua se transforma in noapte si asistam la schimbarea anotimpurilor. Privind in sus spre cer invocam o legatura veche cu natura. Va amintiti cand stati intinsi pe jos si priviti cum norii se misca in bataia vantului? Sau contempland stelele, noaptea?

velux-design outside-in-de la exterior in interior-Photo-by-VELUX-Group

Photo by VELUX Group

2. Design cu lumina zilei

Nimic nu se compara cu lumina naturala. Chiar si cele mai bune forme de iluminat artificial rar se ridica pana la puterea luminii naturale. Soarele este o sursa puternica si durabila de lumina si energie. Lumina naturala va face casa sa fie mai deschisa si primitoare, iar spatiul dvs. sa para mai mare. Valorificarea luminii naturale zenitale este o modalitate extrem de eficienta de a aduce un flux natural de lumina direct in casa. Lumina naturala din abundenta dimineata este esentiala pentru a ramane in echilibru cu ritmul circadian 24 de ore si este vitala pentru sanatatea si bunastarea noastra.

velux-design outside-in-de la exterior in interior-Photo-by-Niklas-Hart

Photo by Niklas Hart

3. Design cu aerisire naturala

Un spatiu plin cu aer proaspat este un spatiu plin de sunete si mirosuri ale naturii. Fosnetul copacilor in vant, rapaitul ploii pe terasa si cantecul pasarilor. Mirosul unui gazon proaspat taiat si mirosul florilor. Prospetimea diminetii devreme, caldura dupa-amiezii si racoarea noptii. Deschiderea ferestrelor si a usilor pentru fluxul natural de aer este o modalitate excelenta de a crea un climat interior sanatos. Aerul proaspat este vital pentru sanatatea noastra, ajutandu-ne sa ne simtim mai bine si sa gandim in mod clar.

velux design outside-in de la exterior in interior-Photo-by-Niklas-Hart

Photo by VELUX Group

Principiile VELUX de design Outside-in, de la exterior in interior, fac parte din noua sa campanie, "Lasati natura inapoi in casa", care exploreaza riscurile pe care stilul de viata modern petrecut in interior il poate avea asupra bunastarii noastre generale. Faptul ca am devenit o populatie din ce in ce mai urbanizata inseamna ca ne-am pierdut conexiunea cu natura. Ingrijorator, generatia urmatoare are sanse sa se confrunte cu o deconectare si mai mare de natura, daca nu vom incepe sa facem niste schimbari imediate. Campania isi propune sa inspire o astfel de schimbare, aratand de ce trebuie sa luam masuri pentru a inversa aceasta tendinta si de a lasa exteriorul, in interior.

Pentru a afla mai multe informatii despre campania VELUX “Lasati natura inapoi in casa" vizitati: www.letnaturebackin.com

Despre Grupul VELUX 
De mai bine de 75 de ani, Grupul VELUX creeaza spatii mai bune de locuit, aducand lumina naturala si aerul proaspat in casele oamenilor din intreaga lume. Portofoliul nostru de produse cuprinde ferestre de mansarda si luminatoare modulare, rulouri decorative, parasolare si rolete, precum si solutii pentru locuinte inteligente. Aceste produse ajuta la asigurarea unui climat interior sanatos si durabil, pentru munca si invatare, pentru joc si amuzament. Lucram la nivel global - cu vanzari si operatiuni de productie in peste 40 de tari si aproximativ 11.000 de angajati in intreaga lume. Grupul VELUX este detinut de VKR Holding A/S, o societate cu raspundere limitata detinuta integral de fundatii non-profit, caritabile (Fundatiile VELUX) si de familie. in 2018, VKR Holding a obtinut venituri totale de 2,6 miliarde EUR, iar Fundatiile VELUX au donat 118 milioane EUR sub forma de subventii caritabile. Pentru mai multe informatii, vizitati www.velux.com.

Despre VELUX Romania
De 22 de ani, mai precis din 19 mai 1997, VELUX Romania aduce lumina si aerul proaspat si in casele din Romania si din Republica Moldova. VELUX Romania are sediul central si depozitul la Brasov, alegerea unui oras din centrul tarii fiind de la inceput o decizie strategica pentru distribuirea optima a produselor. Compania se implica constat in cauze sociale si in viata comunitatii brasovene. 
Pentru mai multe informatii accesati www.velux.ro si Facebook VELUX Romania.

Vizionari 478

Alte stiri din “ACTUALITATE”

Firma AMRO Electric vine cu o serie de sisteme de iluminat ambiental cu LED-uri, special concepute pentru mobilier si casa.
Oferte speciale pentru serviciile de cadastru si intabulare!
Proprietarii si cumparatorii asteapta in continuare.