Knauf Insulation - Vata Minerala Ecose Technology
Velux Club

Intreprinde I.J.E.L.

Judet Mures
Oras: Ivanesti
Adresa: str. Principala nr. 1D
Telefon: 0724858911Cuvinte asociate cu aceasta firma:
cosuri de fum, cos de fum
Vizionari 2463
Producem si Comercializam Elemente Profesionale pentru Constructia Cosului de fum Maestro cu interior circular de Q180,Q220,Q270 exterior patrat.
Toate au locas pt. armatura fier, sunt fabricate din granulatie ceramica fara condens. Sunt Complet dotate profesional cu picurator, element antivacum-aerisitor, elemente pt. usa cosului, elemente de racordare, elemente prelungitoare pina la metrul necesar, la pret de productie .
Vizitati pagina noastra www.cosurifum.ro

FISA INFORMATIVA DESPRE COSUL DE FUM MAESTRO :Cos de fum, Cosuri de fum, horn, hornuri

-Sistemul de Cosuri de fum Maestro este o solutie Practica, Sigura si Rezistenta, Rapida din puct de vedere constructional si foarte Avantajos din mai multe puncte de vedere, fata de alte produse traditionale.
Evacuarea Gazelor arse este o necesitate ce poate fi rezolvata in mod sigur, functional si elegant.

- Produsele Maestro sunt o inovatie nou aparuta pe piata Romanesca, dar este folosit cu succes in majoritatea tarilor dezvoltate, in unele chiar impus sistemelor de protectie si impotriva incendiilor, in Europa de vest se foloseste mai mult de 50 de ani, aceste sisteme si marci profesionale sunt foarte asemanatoare cu drepturi rezervate ca si nume si ca produs.
Cu Produsele si Sistemele Traditionale, obisnuite pt.cosuri de fum, avem concluzia ca in europa de vest nu se emit Carti Funciare fara un Cos de fum Profesional bine dotata, am intilnit cazuri in care ne-am lamurit ca Hornarii, si producatorii de cosuri de fum din fericire nu sunt corupti si sunt foarte atenti pt, ca Cosul de fum sa fie corespunzator,impotriva incendiilor, dar si din alte puncte de vedere importante cum ar fi: Durabilitate, Siguranta, Dimensionare, Rezistenta etc.

Dimensiunile Cosului de fum Maestro:

- Dimensiunea Pro-Classic: - ExteriorPatrat 34CmX34Cm; - Interior Circular de Q 220mm, Inaltimea elementelor sunt de 0.143 Cm, adica 7 Buc/Metrul linear, 1 Element are 19,5 Kg. in faza uscata. Intr-un metru de cos sunt 136.5 Kg .
Intr-un Europalet impachetam 6 metri de cos de fum, care are 819Kg. aprox./1palet. Produsele sunt impachetate si ambalate in folie transparenta .

- Dimensiunea Pro-Extra:-Exterior patrat 38X38 Cm, - Interior Circular de Q270 mm, inaltimea elementelor este de 0.2 Cm, adica 5 buc./1 metru liniar. Un metru de cos de fum are 200 kg. Sunt impachetate pe europaleti si ambalate in folie transparenta.

Avantaje:

Toate cele enumerate in rubrica Avantaje, sunt reale si deosebit de importante! - care va pot indica,ajuta la alegerea cosului de fum bine gindita pt. siguranta casei si familiei Dvs.
- Noi va dorim succes sa alegeti logic, practic, durabil si mai aproape de buzunarul Dvs., fara costuri suplimentare pt. siguranta si confortul familiei.
- Va recomandam sa utilizati si tubulatura Furan Flex care a cistigat in anul 2004 Marele premiul al Europei si este folosit in europa de vest cu succes.

Cosul de fum Maestro este fabricat prin vibropresare din materiale compuse din: - Granulatie Ceramica, - Sort 1, - Adezivuri si Aditivuri Speciale pt. acest scop, Hiper si Super Plastifianti de ultima generatie, Ciment, Apa.
CONCLUZII: Datorita materialelor si adezivelor din care este Fabricat Cosul de fum Maestro aveti Certificatul de Calitate in Conformitate de ISO9001, CE CORESPUNDE CERINTELOR AGREMENTULUI TEHNIC Nr. 016-01/0682-2004 Eliberat DE ICECON SA BUCURESTI.ELIBERAT DIN 02.06.2008
Sistemul de Cos de Fum Maestro se dovedeste a fi deosebit de util in diferite cazuri si situatiilor.
Cu Cosul de fum Maestro se evita astfel aparitia situatiilor in care gazele de ardere nu ar fi evacuate, protejand viata persoanelor din aceste spatii..INSTRUCTIUNI DE MONTARE A COSULUI DE FUM MAESTRO

Dupa ce aveti ideea unde va fi montat cosul de fum, trebuie vazut daca este facut betonarea solului in asa fel ca sa reprezinte o fundatie pt.cosul de fum, grosimea ideala a solului betonat ar fi de min.20 Cm, cu fier armat.

Pt. Cosuri de fum Maestro recomandam fundatii de 80cmX80cmX80cm, cu armatura si ciment suficient .

Este indicat sa nu puneti cosul de fum chiar lipit pe linga perete, fara loc de dilatare, incit cosul sa aiba min.0.5 Cm distanta de la perete, loc de dilatare, cu adezivul flexibil se lipeste de perete.

- COSUL DE FUM MAESTRO SE MONTEAZA ASTFEL:

0: -Un element prelungitor pt. ridicarea picuratorului.

1:-Element Picurator.

2:Element Aerisitor-Antivacum.

3:Elementele pt. UsaCosului.

4:Elementele cu posibilitate de racordare din centrala, cazan, soba, seminee, in cos.

5:Elemente prelungitoare pina la metrul necesar.

6:Capacul Cosului cu armatura.

7:Dispozitiv Antiscintei pt. oprirea funinginei aprinse in interiorul cosului de fum

8: Palaria cosului de fum, -tabla de trecere prin acoperis.


- Pentru ridicarea picurotorului de la nivelul solului este indicat sa fie montat un element prelungitor si dupa acest element sa fie montat elementul picurator .

Dupa ce ati montat elementul picurator la locul potrivit cu adezivul flexibil CM11sauCM 16 sau CM17 (la alegerea Dvs.), turnati in interiorul cosului de fum circular un beton simplu, pina la nivelul picurator in asa fel sa formati in interiorul cosului de fum- SOLUL COSULUI DE FUM INCLINAT spre gaura de picurare.

Solul cosului de fum in partea interioara a cosului de fum trebuie sa aiba o inclinare spre gura de picurare.

-Toate elementele care urmeaza sa fie montate, fixate este indicat sa fie puse suficient adeziv flexibil in ambele parti ale elementelor incit sa se aseze bine una peste alta,este indicat sa fie presat unul peste altul sa iasa adezivul in partea interioara circulara si partea exterioara.

Dupa fixarea elementelor si dupa ce a iesit adezivul in ambele parti in interior si exteriorul acestuia,ungeti adezivul iesit, in ambele parti incat sa fie COMPACTE elementele si ambele elemente sa fie bine fixate una peste alta.Este indicat sa ungeti cu adeziv in interiorul cosului de fum, sa fie neteda partea interioara circulara.

Elementele Maestro sunt fabricate cu poluri mari in exterior si interior, ca sa intre adezivul si tencuiala in polurile fabricate, si sa aiba priza mai buna priza maxima cu adezivul si tencuiala. Cu alte prefabricate netede nu se face priza buna-maxima.

Toate elementele ,- Usa cosului, dispozitivul Antiscintei, Capacul cosului, se pot monta cu adezivul Cm11 sau Cm 16 sau Cm 17.

Dupa ce ati construit 2 sau 3 metri de cos de fum fixati coltarele din aluminiu pe exterior, dupa ce tencuiti.

Dupa tencuirea cosului de fum in exterior, fixati fierul striat de Q8 (taiat la 2 sau 3 metri ) in fiecare locas de armatura si miscati in sus si jos ca sa re-formati locasul de armatura,pt.turnare.

Dupa ce ati fixat fierul si ati re-format locasul de armatura turnati adezivul flexibil diluat cu mai multa apa in locasul de armatura pe linga fier pina ce se va umple locasul de armatura. Miscati fierul in sus si jos ca sa se umple complet locasul cu armatura!

ATENTIE!- Nu turnati adezivul lichid in locasul de armatura inainte de re-formarea locasului de armatura si intarirea adezivului fixat intre elemente! Adezivul lichid se va scurge afara, din locasul de armatura.

Trebuie inainte de turnare tencuit exteriorul si putin asteptat,pt.intarirea tencuiri si adezivului ,dupa 3-4 ore se poate turna si umple locasul de armatura.Aceasta metoda asigura rezistenta si siguranta cosului de fum.

Nu turnati doar apa sau lichid prea subtire fara adeziv flexibil. Adezivul lichid, turnat trebuie sa umple complet locasul de armatura, incit sa fie rezistent si complet, pt. rezistenta si siguranta cosului de fum.

Intr-o zi se poate monta 5-7 metri de cos de fum Maestro cu ajutorul linarului fixat in boloboc.

Nu recomandam a doua usa de curatire-vizitare in pod sau in apropierea focarului sau dupa focar, deoarece usa cosului dupa focar se poate supra incalzi si poate fii periculos..

Cosul de fum se intretine de cite ori este nevoie, min.4-5 ori /sezon, consultati hornarul specializat!.

Compania Intreprinde I.J.E.L. furnizeaza: