Knauf Insulation - Vata Minerala Ecose Technology
Velux Club

Usa metalica si termopanele, elemente indispensabile pentru noua ta casa

Data: 2021-04-30

Usa metalica si termopanele, elemente indispensabile pentru noua ta casa

Putine lucruri iti provoaca un entuziasm mai ridicat decat sa iti proiectezi, construiesti si finisezi propria casa. Pentru majoritatea oamenilor, un astfel de proiect are loc o data in viata. Asa ca, daca te vezi pus intr-o astfel de situatie, cu siguranta vrei ca lucrurile sa iasa bine din prima si sa construiesti o locuinta de care sa fii mandru, care sa reziste bine in timp, sa fie usor de intretinut si sa iti garanteze confort si siguranta. Chiar daca majoritatea alegerilor atunci cand vine vorba despre materialele si echipamentele utilizate sunt facute in functie de sfatul expertilor constructori, al arhitectilor, dar si in functie de propriile gusturi si preferinte, exista si aspecte general valabile.

Sunt elemente care nu se demodeaza si care pot fi considerate adevarate axiome in domeniul constructiilor de case. De exemplu, o usa metalica va fi mereu un element de luat in calcul atunci cand iti ridici locuinta, deoarece un astfel de obiect iti asigura o buna izolare fonica, termica, dar si un nivel sporit de securitate. Pe langa usile metalice, si ferestrele PVC cu geamuri termopan continua sa fie printre preferatele romanilor care isi construiesc o casa, deoarece asigura izolare eficienta si siguranta din toate punctele de vedere.

Usa metalica, indispensabila pentru o casa moderna

Daca lemnul este un material care are darul de a face o usa sa aiba un aspect clasic, elegant si marcat de rafinament, metalul reprezinta o optiune mult mai sigura si care ofera si alte avantaje in afara de un nivel sporit de securitate. Usile metalice moderne sunt fabricate din materiale extrem de solide, precum fierul si beneficiaza si de sisteme suplimentare de securitate, precum cilindri blindati cu protectie dubla anti-gaurire si anti-smulgere. Totodata, o usa metalica de calitate are si sustinerea unor tocuri metalice solide si a unor yale rezistente. 

De asemenea, alta caracteristica importanta pentru o usa metalica este capacitatea acesteia de a izola foarte bine din punct de vedere termic. Pe parcursul iernii, acest lucru te va ajuta sa te bucuri de un spatiu de locuit calduros si confortabil, in vreme ce vara nu vei inregistra cheltuieli exagerate din cauza utilizarii aerului conditionat. Cu cat locuinta ta este mai bine izolata termic, cu atat consumul de energie va fi mai scazut. Acest lucru se va traduce prin costuri mai mici. Nu degeaba usile metalice raman preferatele celor mai multi oameni care isi construiesc o casa noua, fiind nu doar optiuni de buna calitate, dar si disponibile la preturi bune.  

Termopanele, in continuare eficiente

Daca problema reprezentata de usa a fost deja rezolvata, te poti gandi si la ce poti face pentru a te bucura de ferestre sigure si de calitate. Din fericire, si aici solutia este una simpla si deja obisnuita. Ferestrele PVC cu geam termopan continua sa fie cele mai populare optiuni, fiind apreciate pentru rezistenta lor si pentru capacitatea de a izola excelent din punct de vedere termic si fonic. De asemenea, preturile acestor ferestre au devenit mult mai accesibile decat erau atunci cand au aparut pe piata. Un alt plus este reprezentat de versatilitatea si adaptabilitatea ferestrelor PVC, din punct de vedere al aspectului. Acestea sunt disponibile in diferite modele si culori, in asa fel incat sa poata fi integrate cu usurinta in ansamblul reprezentat de casa ta, fara a dauna din punct de vedere estetic. 

Daca pui la care planul de construire al unei case noi sau vrei sa iti renovezi locuinta apeland la metode eficiente si accesibile din punct de vedere al pretului, viziteaza Maco.ro. Vei avea de ales dintr-o gama foarte variata de usi metalice si nu numai, excelente pentru o casa securizata si bine izolata.

Tags: usa metalica, termopane, constructii case

Vizionari 1331

Alte stiri din “HOME & DECO”

In completarea sistemelor de ferestre si usi eficiente din punct de vedere termic, Schüco ofera o serie de solutii de umbrire, pentru a reduce supraincalzirea locuintelor pe timp de canicula.
Parchetul de lemn stratificat este solid, rezistent, stabil dimensional, usor de montat si intretinut, gata finisat si cu posibilitatea de refinisare, un bun izolant termic si intr-o multitudine de variante si nuante.
Performanta de izolare si eficienta energetica a ferestrelor au un impact semnificativ asupra consumului de energie al cladirilor si asupra mediului interior. Datorita echilibrului energetic superior, ferestrele de mansarda VELUX contribuie la reducerea consumului de energie in locuinte si implicit a facturilor la utilitati.
Pentru a ne putea bucura in voie de sezonul estival, este esential ca temperatura din interiorul locuintei sa fie una optima, benefica atat pentru lucru, cat si pentru relaxare. Potrivit specialistilor VELUX, rulourile care ofera protectie impotriva caldurii excesive sunt cea mai buna optiune pentru a crea mediul perfect in interiorul casei, dar trebuie sa tinem cont si de cateva reguli simple.