Knauf Insulation - Vata Minerala Ecose Technology
Velux Club

Ruukki Romania exporta peste 40% din productia locala

Data: 2010-12-10

Ruukki Romania exporta peste 40% din productia locala
Ruukki Romania, parte a grupului finlandez Rautaruukki, a atins un nivel al exporturilor de 40% din productia totala a fabricii de la Bolintin Deal. Principalele piete de desfacere pentru companie sunt Bulgaria si Ungaria, tari in care sunt vandute 35%, respectiv 22% din produsele fabricate in Romania care merg la export.

Alte piete pentru care Ruukki livreaza produse fabricate la Bolentin Deal sunt Cehia si Slovacia cu 17%, respectiv 11% din exporturi. Restul de 15% vizeaza piete ca Rusia, Slovenia, Polonia sau Finlanda. Compania exporta catre aceste tari structuri metalice, panouri termoizolante si profile de fatade.

“Anul trecut am realizat o crestere in volum de 10%. Pentru anul in curs am pastrat o tinta de crestere similara. Majorarea exporturilor reprezinta una dintre solutiile adoptate in acest sens”, declara Marian Pirvu, Vicepresedintele Ruukki Construction Romania si Bulgaria. „Producem local si generam exporturi de produse realizate in Romania iar aceasta, intr-o anumita masura desigur, poate constitui pe termen lung un factor pozitiv in ceea ce priveste indicatori precum deficitul bugetar sau chiar perceptia Romaniei ca si tara producatoare de materiale de constructii”.

\"Ruukki


La inceputul anului trecut Ruukki a implementat un program de eficientizare a costurilor fixe si de crestere a ratei de profitabilitate, denumit BOOST. Unul dintre elementele cheie ale acestui program a constat in transferarea utilajelor din fabricile din Ungaria si Cehia in cadrul unitatii de la Bolintin Deal. Aceasta masura a dus la cresterea capacitatii centrului de productie local cu 20%. Programul BOOST, dezvoltat de companie, a permis realizarea unor economii de 60 de milioane EUR in primul an, urmand ca pana la sfarsitul anului 2010 reducerea de costuri sa atinga valoarea de 150 de milioane EUR. Prin lansarea acestui program Romania a devenit esentiala pentru activitatea grupului, productia concentrandu-se cu precadere in patru tari: Romania, Finlanda (tara de origine), Polonia si Rusia.

Pentru constructia fabricii de la Bolintin Deal Ruukki a achizitionat un teren de cinci hectare. in acest moment fabrica ocupa o suprafata de trei hectare, existand posibilitatea extinderii productiei in viitor. Investitia in constructia fabricii a fost de 35 de milioane EUR, aceasta fiind cea mai mare investitie greenfield pe care grupul a realizat-o in afara Finlandei. Ruukki Romania are in prezent 230 de angajati.

Fabrica locala este desfasurata pe trei sectii de productie: profilare, structuri metalice si panouri tip sandwich. Structurile metalice, panourile si profilele poarta marcajul CE, fiind aliniate la normele europene de calitate a productiei.

Compania a mizat pe exportul de panouri sandwich, linia de productie din Romania fiind una dintre cele mai tehnologizate. Pregatirile pentru lansarea acestei sectii au durat cel mai mult deoarece a fost nevoie de o calibrare atenta a masinilor. Panourile PIR produse de Ruukki au o rezistenta superioara la foc, fiind nevoie de 60 de minute de expunere pana cand acestea cedeaza.

Capacitatile de productie din fabrica de la Bolintin Deal au crescut in 2009 comparativ cu anul precedent.

Capacitatea de productie pentru panouri termoizolante este de 1,8 milioane metri patrati pe an. Panourile termoizolante sunt disponibile in doua tipuri: umplute cu spuma poliuretanica sau cu vata minerala.

In ceea ce priveste structurile metalice, capacitatea de productie este de 120.000 de tone pe an. Ruukki realizeaza structuri metalice de toate tipurile, atat din aliaje clasice cat si din oteluri speciale. Structurile realizate din oteluri create special de Ruukki au o greutate cu 25% mai mica raportata la produsele din otel standard.

Capacitatea de profilare este de 1,2 milioane de metri liniari pe an. La Bolintin Deal se fabrica profile trapezoidale cu cuta mica, profile autoportante, profile pentru acoperisuri din tabla tip tigla si accesorii metalice pentru acoperisuri si fatade. Otelul utilizat este produs in cadrul grupului Rautaruukki.

Compania finlandeza Rautaruukki este una dintre cele mai puternice producatoare si dezvoltatoare de solutii metalice la nivel mondial, prezenta in 24 de piete internationale, cu vanzari nete de 3,9 miliarde EUR. RUUKKI a realizat in Romania cea mai mare investitie greenfield din Europa, in valoare de 35 mil EUR, pentru crearea unui centru de productie local. Peste 15.000 de angajati lucreaza in centrele RUUKKI din intreaga lume. Portofoliul companiei include componente, produse si sisteme metalice complete – acoperis, fatade, panouri termoizolante pentru pereti si acoperis si solutii „la cheie” pentru industria constructiilor civile si industriale, structuri pentru poduri si constructii arhitecturale de anvergura. Actiunile companiei sunt listate la Bursa din Helsinki (corporatia Rautaruukki RTRKS).

Pentru mai multe detalii vizitati www.ruukki.ro

Vizionari 676

Stiri din aceeasi categorie”

In perioada 8 - 11 aprilie se desfasoara #TotulPentruCasaTa - evenimentul care aduce in prim plan latura digitala a stilurilor de constructie, amenajare si echipare a oricarui tip de locuinta. #TotulPentruCasaTa este al doilea concept virtual dezvoltat de ROMEXPO si reuneste firme cunoscute din industria home & deco care prezinta cele mai noi produse si tehnologii aparute in acest sector.
Arhitecture Conference&Expo premiaza in aceasta toamna proiectele realizate de arhitecti in cadrul Galei Premiilor, ce va avea loc in 6 octombrie la Cluj-Napoca
Otelul are o influenta directa asupra dezvoltarii societatii moderne si a procesului de urbanizare.
Sub conceptul „Primii care va facem viata mai simpla cand alegeti modelul si tipul de piatra potrivit pentru decorarea casei”, showroom-ul de piatra naturala PIATRAONLINE relanseaza platforma www.piatraonline.ro.