Knauf Insulation - Vata Minerala Ecose Technology
Velux Club

Reteaua CENTURY 21 sprijina programul Prima Casa dar cere Guvernului reglementarea pietei imobiliare

Data: 2009-06-11

Reteaua CENTURY 21 sprijina programul Prima Casa dar cere Guvernului reglementarea pietei imobiliare

Reteaua de agentii CENTURY 21® din Romania a decis sustinerea programului guvernamental „Prima Casa” dar cere Guvernului adoptarea de masuri imediate pentru redresarea pietei imobiliare din tara noastra.

„Vom face inca un pas spre maturizarea pietei si nu vom percepe comision de la cumparatorii prin programul Prima Casa” a declarat Gabriel Alexandru, Vicepresedintele CENTURY 21 Romania. „Mai mult decat atat, dorim sa oferim cumparatorilor prin acest program informatii detaliate privind conditiile de participare, oferta bancara actuala, pretul maxim al locuintei, ofertele imobiliare ce indeplinesc criteriile programului, costurile adiacente si riscurile asociate unui credit ipotecar precum si sa raspundem la intrebarile acestora. Astfel, vom organiza saptamanal seminarii de informare cu participare libera” a adaugat domnul Alexandru.

In functie de solicitarile participantilor, la seminarii vor fi prezenti atat specialisti in imobiliare cat si specialisti din sectorul financiar-bancar, asiguratori sau notari. Informatiile despre programul Prima Casa vor fi completate de prezentari de locuinte ce se incadreaza in cerintele programului. Seminariile vor incepe in luna iulie, iar cei interesati se pot programa la telefonul 0 21 CENTURY (021.236.88.79).

Pe acelasi subiect:

Prima Casa la Targul Imobiliar PROJECT EXPO

Desi poate fi privita ca o initiativa laudabila, programul Prima Casa poate fi sortit esecului in lipsa unui pachet legislativ care sa acopere atat adaptarea normelor bancare cat si reglementarea pietei imobiliare. „Cerem Guvernului sa-si asume responsabilitatea ce-i revine in stabilirea regulilor jocului in economie si sa urgenteze initiativa de reglementare a pietei imobiliare, aflata in lucru la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei inca din iunie 2008, de a infiinta Registrul de agenti si cel de agentii imobiliare autorizate, de a oferi vanzatorilor si cumparatorilor un indice imobiliar de referinta, precum si de a pedepsi sever publicitatea imobiliara falsa. In plus, mai ales in perioada aceasta de deficit bugetar sever, este absolut necesara diminuarea evaziunii fiscale in domeniu, inclusiv prin recunoasterea deductibilitatii fiscale a comisioanelor platite de clientii agentiilor imobiliare. Fara aceste masuri, prin programul Prima Casa, exista riscul ca tinerii sa intre intr-un joc periculos, pe banii lor si ai contribuabilului roman” a precizat domnul Alexandru.

Pentru a veni in sprijinul persoanelor ce doresc achizitionarea unei locuinte prin programul Prima Casa, incepand cu data de 10 iunie, CENTURY 21 Romania a adaugat o optiune de cautare rapida pe portalul www.century21.ro ce afiseaza in orice moment locuintele ce se incadreaza in cerintele acestui program si rata lunara estimativa la un credit ipotecar pentru acea locuinta. in plus, cei ce nu-si gasesc locuinta dorita pe www.century21.ro pot primi alerte pe email cu noile locuinte introduse in baza de date a Retelei CENTURY 21® din Romania in functie de criteriile specificate, locatie, caracteristici sau buget.

Despre Reteaua CENTURY 21®
Century 21 Real Estate LLC (www.century21global.com) este cel mai mare francizor mondial din domeniul imobiliar, furnizand servicii complete de pregatire profesionala, gestionare, administrare si marketing pentru Sistemul CENTURY 21®. Reteaua este alcatuita din 8.500 de agentii imobiliare, detinute si administrate independent, in 64 de tari si teritorii din intreaga lume. Century 21 Real Estate LLC este o filiala a Realogy Corporation, SUA.

 


Vizionari 661

Alte stiri din “ACTUALITATE”

In cei 28 de ani de activitate din Romania, Alukönigstahl a asigurat cele mai eficiente solutii tehnice si a realizat peste 9.000 de proiecte si constructii reprezentative in domeniul constructiilor comerciale.
CARLISLE® CM Europe a fost distins cu prestigiosul premiu olandez de sustenabilitate „Rethink Award 2023” la categoria „Resurse regenerabile”.
Alukönigstahl Romania a primit premiul Best Sustainable Building Solutions Provider la cea de a XVIII-a Gala organizata de The Diplomat Bucharest. Alukönigstahl este lider de piata si trendsetter pentru solutii sustenabile aplicate in anvelopa cladirilor din Romania.
Solar Decathlon Europe este o competitia mondiala singulara, care provoaca echipe universitare ambitioase sa proiecteze, sa construiasca si sa opereze case eficiente din punct de vedere energetic, avansate din punct de vedere tehnic, atractive si responsabile din punctul de vedere al utilizarii resurselor.