Knauf Insulation - Vata Minerala Ecose Technology
Velux Club

Piata Universitatii va fi amenajata pe baza unui proiect realizat de o echipa condusa de arhitecta Ambra Fabi, din Italia

Data: 2011-11-09

Piata Universitatii va fi amenajata pe baza unui proiect realizat de o echipa condusa de arhitecta Ambra Fabi, din Italia
Wienerberger a sustinut financiar organizarea acestui concurs, manifestandu-si astfel, la nivel local, sprijinul in vederea promovarii unei arhitecturi de calitate.

Echipa de arhitecti castigatoare a primit din partea autoritatilor prin regulamentul concursului garantia ca proiectul propus este cel care va fi implementat. De asemenea, arhitectii laureati vor primi din partea Primariei Generale a Municipiului Bucuresti un premiu in valoare de 60.000 de lei (peste 13.700 de euro) la care se adauga si valoarea contractului de proiectare pentru implementare. Proiectul a fost ales dintr-un total de 35 de proiecte admise in concurs. Alte 13 proiecte au fost respinse, iar patru au fost decalificate. Din echipa de arhitecti castigatoare face parte si o arhitecta din Romania, Simona Dirvariu.

Arh. Ambra Fabi, impreuna cu echipa formata din arh. Simona Dirvariu si arh. Carole Lenoble vor fi invitati de catre promotor la procedura de negociere, fara publicarea prealabila a unui anunt de participare, in vederea atribuirii contractului de servicii de proiectare pentru „Amenajare spatiului suprateran Parcaj Universitate: Proiect Tehnic”. Decizia juriului este obligatorie pentru Primarie.

Concursul de solutii pentru amenajarea Pietei Universitatii a fost realizat de Ordinul Arhitectilor din Romania si filiala Bucuresti a acestuia si Primaria Municipiului Bucuresti, la sugestia OAR. Uniunea Arhitectilor din Romania si Wienerberger Sisteme de Caramizi au sprijinit financiar organizarea acestui concurs. In urma negocierilor cu OAR, Primaria Capitalei s-a angajat ca va implementa proiectul desemnat castigator in cadrul acestui concurs, De asemenea, Primaria va suporta costurile de implementare, precum si valoarea premiilor oferite. Reamenajearea Pietei Universitatii a fost gandita dupa demararea lucrarilor de excavatii in vederea constructiei uneia dintre cele mai mari parcari publice subterane din Romania.

„Concursul de solutii, ca si procedura de achizitie publica, este cea mai buna formula in vederea promovarii calitatii in amenajarea spatiilor publice”, declara Daniel Catanas, Membru in Consiliul de Adiministratie Wienerberger Sisteme de Caramizi, sponsorul concursului. „Din momentul in care am intrat pe piata din Romania ne-am implicat in transformarea spatiilor de locuit, prin insasi natura activitatii noastre. Ne bucuram acum ca am putut contribui si la transformarea unui spatiu public vital din inima Capitalei”, adauga Daniel Catanas.
„Spatiile publice sunt o prioritate pentru Ordinul Arhitectilor din Romania, astfel ca vor mai urma si alte concursuri pentru piete importante din orasele mari” a declarat serban tiganas, Presedintele Ordinului Arhitectilor din Romania.

Locul al doilea din concurs a fost ocupat de echipa arhitectului roman stabilit in Franta Radu Dragan. Echipa mai este formata din arh. Sandu Hangan, peisagist Denis Targowla, ing. iluminat Nathalie Cede, Martina Bordini (Light Cibles).

Pe locul al treilea s-a clasat firma 4B Consultanta Arhitectura.
Castigatorii concursului vor primi un premiu de 60.000 lei, echipa aflata pe locul II - 45.000 lei, iar echipa de pe locul III - 35.000 lei.

„S-a considerat ca proiectele recompensate cu premiul 1 si premiul 2 se detaseaza categoric fata de celelalte proiecte din concurs. Respectand cu rigurozitate tema concursului, solutia castigatoare propune o piata unitara in centrul careia e proiectata o insula exclusiv pietonala, inconjurata de spatii care ofera posibilitatea circulatiei carosabile” se arata in raportul juriului concursului. „Aceasta insula este delimitata de o serie de corpuri de iluminat, iar in interiorul acesteia sunt amplasate cele patru statui. Astfel, se da o importanta maxima statuilor, subliniind memoria locului”, se mai precizeaza in acest raport.

Juriul a recomandat echipei castigatoare suplimentarea elementelor vegetale, in spiritul proiectului, in special prin vegetatie de talie inalta, cu precadere in vecinatatea Palatului sutu, in concordanta cu plantatia din curtea palatului. Se recomanda de asemnea studierea materialului de pavare a insulei cu statui, care sa asigure pretiozitatea spatiului.

Vizionari 535

Stiri din aceeasi categorie”

In perioada 8 - 11 aprilie se desfasoara #TotulPentruCasaTa - evenimentul care aduce in prim plan latura digitala a stilurilor de constructie, amenajare si echipare a oricarui tip de locuinta. #TotulPentruCasaTa este al doilea concept virtual dezvoltat de ROMEXPO si reuneste firme cunoscute din industria home & deco care prezinta cele mai noi produse si tehnologii aparute in acest sector.
Arhitecture Conference&Expo premiaza in aceasta toamna proiectele realizate de arhitecti in cadrul Galei Premiilor, ce va avea loc in 6 octombrie la Cluj-Napoca
Otelul are o influenta directa asupra dezvoltarii societatii moderne si a procesului de urbanizare.
Sub conceptul „Primii care va facem viata mai simpla cand alegeti modelul si tipul de piatra potrivit pentru decorarea casei”, showroom-ul de piatra naturala PIATRAONLINE relanseaza platforma www.piatraonline.ro.