Knauf Insulation - Vata Minerala Ecose Technology
Velux Club

O lucrare contractata de stat primeste in premiera un premiu de arhitectura

Data: 2011-07-08

O lucrare contractata de stat primeste in premiera un premiu de arhitectura
ZIP&BDX STUDIO: este pentru prima data cand o lucrare contractata de stat primeste un premiu de arhitectura

Anuala de Arhitectura organizata de Ordinul Arhitectilor filiala Bucuresti si-a desemnat aseara castagatorii. ZIP&BDX Studio a primit nominalizare la sectiunea „Arhitectura – proiecte social culturale”, pentru o lucrare comisionata de stat, respectiv Pavilionul Stejarul pentru Hidroelectrica, un pavilion de primire a vizitatorilor situat pe cursul raului Bistrita. Este pentru prima data cand o lucrare de arhitectura contractata de stat primeste un premiu de arhitectura.


\"Peste tot in lume statul contracteaza pentru spatiile publice birouri de arhitectura puternice, recunoscute pentru calitatea in arhitectura, pentru ca se doreste crearea de cladiri emblematice, care sa imbogateasca patrimoniul si sa raspunda intr-un mod cat mai creativ unei teme utilitare sau culturale. Acest premiu este un prim pas catre normalitate si speram ca tot mai multe birouri sa aiba ocazia de a lucra pentru astfel de proiecte cu libertate de creatie, chiar daca este vorba despre lucrari de stat\" a declarat arh. Marius Calin, membru fondator ZIP&BDX STUDIO.

ZIP&BDX Studio a primit nominalizare la sectiunea - Arhitectura - proiecte social culturale
\"Pavilionul


Biroul de arhitectura a fost creat in 2004 de arhitectii Marius Calin si Roxana Rosca, dupa ani de experienta in proiectare pe pietele de arhitectura din Statele Unite, Taipei si Shanghai. Ambii arhitecti au studiat initial la Universitatea de Arhitectura Ion Mincu din Bucuresti, pentru ca ulterior sa isi completeze educatia in arhitectura la Universitati din Franta si Statele Unite. Marius Calin a predat la o serie de scoli de arhitectura din SUA, fiind si cetatean american. Roxana Rosca a lucrat, printre altele, la a doua cea mai mare companie de arhitectura de interior din Asia.

\"Anuala de Arhitectura de anul acesta a reflectat fidel si starea pietei de constructii. Daca in anii trecuti piata a fost sustinuta mai curand de proiectele de renovare decat de constructiilor noi, si la Anuala se remarca premiile pentru reabilitari, restaurari sau extinderi de lucrari deja existente sau premiile pentru scenografie si amenajari interioare. Au fost mult mai putine constructii noi decat in trecut, aceasta pentru ca o lucrare de arhitectura se edifica in mai bine de un an, iar anul 2010 nu a fost un an propice constructiilor\" a apreciat arh. Roxana Rosca.

Pavilionul Stejarul este o lucrare cu un inalt grad de dificultate tehnica, care a presupus mult efort din partea arhitectilor si a constructorilor, pentru un rezultat pe masura. Pavilionul este amplasat in vecinatatea cladirii Hidrocentralei, si respecta cele doua elemente cheie: locarea intr-un ambient montan, pe cursul unei ape, printre copaci, dar in apropiere de o centrala hidroelectrica. Transparenta a jucat un rol principal in elaborarea conceptului, fiind extrem de importanta relatia interiorului cu exteriorul. Se remarca situarea la marginea malului, in consola.

Lucrarea a fost prezentata de numeroase publicatii prestigioase internationale de arhitectura.

Vizionari 621

Stiri din aceeasi categorie”

In perioada 8 - 11 aprilie se desfasoara #TotulPentruCasaTa - evenimentul care aduce in prim plan latura digitala a stilurilor de constructie, amenajare si echipare a oricarui tip de locuinta. #TotulPentruCasaTa este al doilea concept virtual dezvoltat de ROMEXPO si reuneste firme cunoscute din industria home & deco care prezinta cele mai noi produse si tehnologii aparute in acest sector.
Arhitecture Conference&Expo premiaza in aceasta toamna proiectele realizate de arhitecti in cadrul Galei Premiilor, ce va avea loc in 6 octombrie la Cluj-Napoca
Otelul are o influenta directa asupra dezvoltarii societatii moderne si a procesului de urbanizare.
Sub conceptul „Primii care va facem viata mai simpla cand alegeti modelul si tipul de piatra potrivit pentru decorarea casei”, showroom-ul de piatra naturala PIATRAONLINE relanseaza platforma www.piatraonline.ro.