Knauf Insulation - Vata Minerala Ecose Technology
Velux Club

Machetele de arhitectura pot transpune material ideile oricarui arhitect

Data: 2011-09-26

Machetele de arhitectura pot transpune material ideile oricarui arhitect
Macheta de arhitectura se dovedeste a fi un excelent suport vizual, fiind calea de comunicare cea mai potrivita intre proiectant si beneficiar. Ea poate rezolva din timp eventualele probleme in proiectare inainte de inceperea constructiilor propriu-zise si poate transpune material ideile oricarui arhitect.

Blueprint Architecture va ofera servicii de machetare arhitectura, randari arhitecturale si vizualizari ahitectura.

Transpunerea complexitatii proiectului dumneavoastra intr-o macheta economiseste timp in eventualele negocieri si ofera credibilitate sporita activitatii dumneavoastra.

Cum se realizeaza o macheta?

Machetele se realizeaza in conformitate cu proiectul primit de beneficiar, (ar fi indicat ca planurile pentru realizarea machetei sa fie in format digital: Autocad, Archicad, 3dsMax, pdf, etc.) dimensiunea machetei fiind data de scara la care aceasta trebuie lucrata.
Scari uzuale ar fi:
- 1:100;
- 1:50;
- 1:200;
- 1:500;
- 1:1000
Scara trebuie aleasa in functie de tipul machetei: de urbanism, de detaliu, de ansamblu, etc.

Cum sunt taiate piesele?

Piesele sunt realizate atat cu tehnologie laser cat si mecanica, putandu-se realiza un mare grad de detaliere.

Ce materiale se pot folosi?

Gama de materiale este destul de larga (plexiglas, forex, lemn, carton, metal, sticla, etc) putandu-se imita aproape orice material de arhitectura. Culorile alese vor fi aceleasi cu cele din proiectul dumneavoastra, la fel si texturarea materialelor (sprosuri geam, alucobond, faianta, pergole, tigla, etc)

Cum se calculeaza pretul?

Pretul pentru realizarea unei machete nu este unul standard, ci este obtinut in urma unor calcule care depind de termenul de executie, dimensiuni (inaltime, latime, lungime), materialele alese, gradul de detaliere, accesoriile propuse (iluminat, cutie din Plexiglas pentru acoperire, acoperis detasabil, masinute, mobilier, etc)

Care este timpul de realizare?

Timpul de realizare este determinat de mai multi factori, cum ar fi stadiul in care este proiectul, daca mai apar modificari, gradul de detaliere, dimensiuni, si poate dura de la cateva zile la cateva saptamani.

Iluminare

La cererea clientului se poate adauga luminare artificiala, in cazul in care macheta etse prezentata in conditii nocturne, sau trebuie evidentiata prin lumina o anumita zona de interes.

Machetele comerciale

Machetele comerciale sunt destinate celor care urmeaza sa prezinte proiectul unor finantatori, in fata unei comisii sau in cadrul unor concursuri. Chair daca este vorma de o prezentare, sau de un stadiu in care lucrarea va suferi modificari, macheta de arhitectura este un element important in influentarea deciziilor luate in urma vizualizarii proiectului.

\"Machete


Machetele mai pot fi:

- Machete Ansambu / Urbanism
- Machete Rezidentiale
- Machete Topografice
- Machete pentru Hale Industriale - Inginerie

Contact:
Adrian Corduneanu
Mobil: 0723 195 261
E-mail: adrian.corduneanu@yahoo.com
www.machetearhitectura.ro

Vizionari 827

Stiri din aceeasi categorie”

In perioada 8 - 11 aprilie se desfasoara #TotulPentruCasaTa - evenimentul care aduce in prim plan latura digitala a stilurilor de constructie, amenajare si echipare a oricarui tip de locuinta. #TotulPentruCasaTa este al doilea concept virtual dezvoltat de ROMEXPO si reuneste firme cunoscute din industria home & deco care prezinta cele mai noi produse si tehnologii aparute in acest sector.
Arhitecture Conference&Expo premiaza in aceasta toamna proiectele realizate de arhitecti in cadrul Galei Premiilor, ce va avea loc in 6 octombrie la Cluj-Napoca
Otelul are o influenta directa asupra dezvoltarii societatii moderne si a procesului de urbanizare.
Sub conceptul „Primii care va facem viata mai simpla cand alegeti modelul si tipul de piatra potrivit pentru decorarea casei”, showroom-ul de piatra naturala PIATRAONLINE relanseaza platforma www.piatraonline.ro.