Knauf Insulation - Vata Minerala Ecose Technology
Velux Club

De unde vine atractia fata de chiuvetele din piatra naturala?

Data: 2017-07-20

De unde vine atractia fata de chiuvetele din piatra naturala?

Chiuvetele din piatra naturala sunt obiecte elegante, in culori si texturi unicat, si reprezinta o solutie practica, datorita durabilitatii lor. In acelasi timp nu trebuie sa uitam ca este vorba de un material cu totul special, care raspandeste o energie pozitiva, specifica elementelor naturale. Oricine poate observa cu usurinta aceasta calitate daca va compara chiuvetele din piatra naturala cu cele facute din materiale compozite, metal, ceramica, plastic... Tipurile de piatra utilizate la realizarea acestor chiuvete sunt foarte diverse: marmura, granit, travertin, onix, limestone si altele. Chiuvetele din piatra naturala sunt folosite mai ales in bai.

Avand in vedere ca fiecare dintre aceste pietre au culori si venaturi diferite, descoperim o cromatica a lor incredibil de bogata: maro, galben, crem, gri, negru, visiniu, alb etc. Desi in majoritatea cazurilor, chiuvetele sunt realizate dintr-un singur fel de piatra, exista si variante mozaicate, din doua pietre diferite.

Chiuveta pentru baie din travertin Yellow

Chiuveta pentru baie din travertin Yellow

Chiuveta pentru baie din marmura King Blue

Chiuveta pentru baie din marmura King Blue

Interiorul chiuvetelor din piatra naturala este polisat intotdeauna. Finisajul exterior poate fi tratat insa atat prin polisare, dar si prin matuire sau antichizare. Finisajul, culoarea si forma constituie caracteristicile pe baza carora aceste obiecte se pot incadra in diferite stiluri de design interior: rustic, modern, clasic, minimalist, art-deco etc. Cele mai populare stiluri in care se regasesc chiuvetele din piatra naturala sunt rustic, mediteraneean si vintage, precum si in cele cu tenta eleganta, contemporana.

Majoritatea chiuvetelor din piatra naturala sunt rotunde si patrate. Gasim totusi si chiuvete cu forme asimetrice sau cu aspect organic. Cum am mai spus, cele mai multe sunt facute dintr-o singura bucata de roca, dar exista si exceptii - nu putine! – de chiuvete cu piedestal, alcatuite din doua parti. Cele mai multe modele de chiuvete rotunde pentru amenajarea baii au urmatoarele dimensiuni: diametru intre 40 si 42 cm si o inaltime de 15 cm.

Chiuveta pentru baie din travertin Rosu

Chiuveta pentru baie din travertin Rosu

Dupa cum se stie, piatra naturala se intelege cel mai bine cu piatra naturala. Deci, o chiuveta de acest fel se potriveste cel mai bine intr-o baie placata cu produse din piatra naturala. In amenajarea unei bai, blatul si contrablatul au o legatura stransa si directa cu chiuveta. Aceasta triada – blat, contrablat, chiuveta – toate din piatra naturala, poate forma zona principala de influenta estetica a incaperii. Dinamica intregului spatiu poate fi ghidata de raportul cromatic intre cele trei elemente ale amenajarii.

Aceasta influenta se poate extinde pana la placarea peretilor, a pardoselii sau la culoarea glafurilor. De exemplu, daca avem o chiuveta din travertin, aceasta, in functie de culoare si venatura, se poate asorta chiar cu glafuri de exterior si interior fabricate din travertin sau alt tip de piatra naturala. Si in acest caz armonia este cuvantul de ordine. Armonia inseamna relaxare si revigorare, iar ambele stari se pot obtine atat de usor intr-un spatiu unde se foloseste piatra naturala.

Chiuveta pentru baie din marmura Tundra Grey

Chiuveta pentru baie din marmura Tundra Grey

Chiuveta pentru baie din marmura Wood

Chiuveta pentru baie din marmura Wood​​​​​​​

Chiuveta pentru baie din mozaic Onix Verde

Chiuveta pentru baie din mozaic Onix Verde​​​​​​​

Chiuveta pentru baie din travertin Classic

Chiuveta pentru baie din travertin Classic​​​​​​​

Intretinerea acestor chiuvete se face la fel de usor ca in cazul tuturor obiectelor din piatra naturala. Solutiile speciale de impermeabilzare si intretinere perioadica se gasesc fara dificultate in magazinele de bricolaj si la distribuitorii de piatra naturala. Si in privinta montajului chivetei lucrurile stau foarte simplu: se face ca la orice chiuveta obisnuita... Chiar daca o chiuveta din piatra naturala numai obisnuita nu e!

Aspectul cu totul aparte (culoare, venaturi, textura), marea diverstitate cromatica, durabilitatea, intretinerea si montajul usoare, precum si un bun raport calitate-pret constituie caracteristicile care motiveaza atractia noastra fata de chiuvetele din piatra naturala. Iar aceasta atractie, transformata in beneficii directe, este descoperita de tot mai multi romani in ultimii ani.
 
Sursa foto: piatraonline.ro si piatraonline.com


Vizionari 1198

Alte stiri din “HOME & DECO”

In completarea sistemelor de ferestre si usi eficiente din punct de vedere termic, Schüco ofera o serie de solutii de umbrire, pentru a reduce supraincalzirea locuintelor pe timp de canicula.
Parchetul de lemn stratificat este solid, rezistent, stabil dimensional, usor de montat si intretinut, gata finisat si cu posibilitatea de refinisare, un bun izolant termic si intr-o multitudine de variante si nuante.
Performanta de izolare si eficienta energetica a ferestrelor au un impact semnificativ asupra consumului de energie al cladirilor si asupra mediului interior. Datorita echilibrului energetic superior, ferestrele de mansarda VELUX contribuie la reducerea consumului de energie in locuinte si implicit a facturilor la utilitati.
Pentru a ne putea bucura in voie de sezonul estival, este esential ca temperatura din interiorul locuintei sa fie una optima, benefica atat pentru lucru, cat si pentru relaxare. Potrivit specialistilor VELUX, rulourile care ofera protectie impotriva caldurii excesive sunt cea mai buna optiune pentru a crea mediul perfect in interiorul casei, dar trebuie sa tinem cont si de cateva reguli simple.