Knauf Insulation - Vata Minerala Ecose Technology
Velux Club

De ce industria siderurgica este vitala pentru societatea moderna?

Articol postat de: H Metal Data: 2020-01-28

De ce industria siderurgica este vitala pentru societatea moderna?

Astazi este rolul inginerului de materiale sa studieze, sa dezvolte, sa proiecteze si sa opereze procese care transforma materiile prime in produse utile menite sa imbunatateasca calitatea vietii noastre.

Industria siderurgica are o istorie bogata. Si-a manifestat remarcabilul dinamism tehnologic si antreprenorial, bucurandu-se de o importanta economica, politica si strategica semnificativa. 

Siderurgia (sau metalurgia fierului) reprezinta ansamblul de operatii ce permit extragerea fierului si a aliajelor sale, precum si prelucrarea acestora prin laminare si forjare.

Otelul este cel mai important material produs industrial. Ganditi-va doar la ceea ce ar lipsi in viata noastra de zi cu zi daca otelul nu ar exista. Societatea noastra depinde in intregime de otel si de modul in care il utilizam.

Regasim otelul in multiple aspecte ale vietii noastre, dar adesea nu este vizibil, deoarece este ascuns de alte materiale, de ex. vopsea, plastic, beton sau alte metale.

profile-metalurgice-H-Metal-min

Sistemele constructive bazate pe o structura din otel ofera avantaje considerabile pentru proiectele urbane, care au loc in mijlocul orasului, unde viteza de constructie si spatiul minim de depozitare a materialelor la fata locului sunt esentiale.

Pe acelasi subiect:

Balustrada de interior, un element important de design

Intr-o societate in continua evolutie, constructorii cauta solutii convenabile, inovatoare si rapide. Prin produsele si serviciile oferite, H Metal permite clientilor sa puna in aplicare cele mai indraznete proiecte.

tevi-patrate-H-Metal-min

Oferta de produse pe care le puteti achizitiona de pe site-ul companiei este foarte variata si cuprinde: tevi, corniere, platbenzi, table (decapate, neagre, striate si zincate) si profile. Produsele metalurgice comercializate sunt confectionate in conformitate cu standardele de calitate europene.

cornier-zincat-H-Metal-min

Pentru a gestiona marea varietate de domenii de aplicare, este necesara o clasificare corespunzatoare in ceea ce priveste proprietatile otelului. De aceea, otelurile pot fi clasificate conform diferitelor criterii, dintre care cele mai importante sunt:

- compozitia chimica;
- destinatia;
- diagrama de transformare (stabila, metastabila).

Otelul structural este un material de constructii, cu o forma sau sectiune transversala specifica si anumite standarde de compozitie chimica si proprietati mecanice. Cele mai multe otelurilor utilizate in intreaga Europa sunt specificate pentru a se conforma cu standardul european EN 10025.

tevi-rectangulare-otel-H-Metal-min

Despre H Metal S.R.L

In anul 2019 am aniversat 10 ani pe piata produselor metalurgice din Romania. Perioada in care ne mandrim cu 1900 clienti multumiti, 6500 de livrari si peste 20.000 tone de otel vandute.
Ne puteti urmari pe pagina de Facebook: @HmetalRo
Pentru o oferta personalizata va asteptam cererile la office@h-metal.ro


Vizionari 1519

Alte stiri ale companiei H Metal

Atunci cand doriti sa va protejati proprietatea impotriva escaladarii, o solutie adecvata este capacul metalic cu suport tip bradut pentru montaj sarma ghimpata.
Imprejmuirea, fie ca este vorba de un teren, spatiu productie / depozitare sau orice alta locatie presupune alocarea unui buget insemnat in functie de scop.
Cea mai buna metoda de a proteja cornierul metalic contra coroziunii este zincarea termica. Prin introducerea in baia de zinc topit la o temperatura de cca 450 grade celsius, cornierul este acoperit cu un strat protector de zinc.
Profilele ambutisate la rece sunt folosite in foarte multe domenii de activitate: constructii, uz industrial, masini - camioane - rigidizari / intariri sasie / podele, industria de panificatie, sisteme de depozitare sau pentru acoperit aticuri, ziduri, garduri.
Oricine construieste un gard isi doreste ca acesta sa reziste cat mai mult in timp. Gardul este de multe ori chiar o constructie pe viata, astfel ca decizia de achizitie a materialelor de gard trebuie facuta dupa o buna informare asupra tuturor aspectelor.
Intr-o amenajare interioara, stilul industrial presupune utilizarea sau integrarea unor materiale precum betonul, metalul si a peretilor din caramida aparenta. Folosit in mod echilibrat, metalul confera casei tale un aspect elegant si permite realizarea unor elemente de design creative si complexe.
Gardul reprezinta in primul rand un element de securitate pentru proprietatea ta, indiferent de destinatia acesteia. Pentru imprejmuirea unor suprafete mari de teren care deservesc gradini, terenuri sportive sau suprafete agricole, recomandam ca varianta economica un gard din plasa impletita zincata.
Anumite proprietati si facilitati necesita un nivel de securizare ridicat. Gardurile metalice de inalta securitate sunt concepute pentru a lupta impotriva accesului fortat si creaza o bariera solida, greu de incalcat in jurul zonelor in care siguranta publica este in pericol.
Balustrada de interior are un impact semnificativ asupra spatiului in care este montata, indiferent ca este vorba de o locuinta privata, institutii publice, spatii comerciale sau HORECA. Aceasta trebuie sa indeplineasca atat aspecte practice, cat si estetice.
Livingul este punctul central al locuintei, iar mobilierul pentru living trebuie sa atinga echilibrul perfect intre estetica si functionalitate. Fiecare dintre noi ne dorim o camera amenajata cu stil in care sa ne relaxam dupa o zi lunga de munca.

Alte stiri din “CONSTRUCTII”

Membrana de vapori ALUTRIX® este un material inovator folosit in constructii pentru a proteja structurile impotriva umiditatii si a penetrarii vaporilor de apa.
CARLISLE® CM Europe este lider al unui sistem de acoperis verde cu membrane de impermeabilizare EPDM de inalta calitate pentru acoperisuri plate.
Membranele TPO (Thermoplastic Olefin) SURE-WELD® au devenit o optiune de top in industria acoperisurilor datorita proprietatilor lor excelente de impermeabilizare si durabilitate. Aceste membrane pot fi utilizate atat pentru acoperisurile clasice, cat si pentru cele verzi, aducand numeroase avantaje in ambele cazuri.
Economisirea energiei este mai importanta astazi decat oricand, mai ales in sectorul constructiilor. Ferestrele sunt componente importante pentru un echilibru climatic bun al cladirilor, motiv pentru care este esentiala exploatarea potentialul existent de economisire a energiei.