Knauf Insulation - Vata Minerala Ecose Technology
Velux Club

Acoperis terase verzi pentru purificarea cadrului urban

Data: 2017-09-27

Acoperis terase verzi pentru purificarea cadrului urban

Crearea unui spatiu verde in cadrul unui spatiu neutilizat aduce beneficii multiple mediului inconjurator, adauga valoare cladirii si un aspect reconfortant. Desi este un concept destul de raspandit in tarile europene, proiectele realizate din gama acoperis terase verzi se afla in tara noastra in stadiul de optiune luxurianta, majoritatea persoanelor nefiind la curent cu beneficiile generate de aceste proiecte de inverzire. 

Expertii Milucon recomanda: Proiecte profesionale de inverzire pentru infrastructura cladirilor si blocurilor

Majoritatea specialistilor considera alarmant faptul ca zonele verzi sunt rapid inlocuite de constructii diverse (ansambluri rezidentiale, cladiri de birouri, spatii comerciale etc) specifice dezvoltarii marilor orase.

Prin urmare, constientizarea acestui fapt aduce cu sine identificarea unor solutii care sa aiba drept rezultat conservarea spatiilor verzi existente, precum si crearea unor gradini la inaltime.

Ce presupun proiectele de executie acoperis terase verzi la inaltime?

Montarea si realizeaza unor astfel de proiecte nu se demareaza pe cont propriu, fiind necesar ca orice potential client sa beneficieze de consultanta pentru cunoasterea procedurilor, materialelor utilizate, plantelor necesare si astfel sa cunoasca serviciile specifice unei companii specializate.

Prin urmare, expertii Milucon preiau cererea solicitantilor, analizeaza cladirea si acoperisul acesteia si proiecteaza lucrarea, calculeaza costurile si le prezinta clientilor toate coordonatele procedurilor aferente executiei lucrarilor din aceasta gama. 

Mai departe, este nevoie de aprobarile si certificarile impuse de legislatia in vigoare: in cazul cladirilor noi sau care abia se construiesc, se comunica aceste aspecte cu dezvoltatorii si persoanele autorizate, iar in cazul cladirilor mai vechi, este necesara evaluarea situatiei tehnice a acoperisului si incadrarea lui intr-o categorie de risc seismic. 

Aceste aspecte sunt importante atunci cand se evalueaza structura de rezistenta. Este nevoie de reparatii inainte de aplicarea sistemului de acoperis terasa verde sau se pot incepe lucrarile.

In ce consta structura propriu zisa a acoperisurilor verzi?

Acoperisul pentru terasa verde se realizeaza prin aplicarea mai multe straturi, cu roluri definite, potrivite pentru orice tip de inclinare a acoperisului.

Aceste straturi sunt constituite din:

- Hidroizolatie;
- Straturi de filtrare, drenare si egalizare;
- Straturi de protectie;
- Straturi de drenare a apei;
- Substraturi pentru vegetatie;
- Vegetatia in sine. 

Plantele utilizate pentru crearea sistemelor de acoperis verde sunt plante crescute special pentru aceste proiecte si sunt formate din: licheni, muschi, iarna si flori diverse, arbusti mici, si in general specii care retin apa si care sunt rezistente in conditii si temperaturi extreme.

Beneficii aduse utilizatorilor, cladirilor si mediului inconjurator

Pe langa aspectul estetic care modifica aspectul impersonal al cladirilor din beton care caracterizeaza cadrul urban, e important sa cunoastem beneficiile create de acoperisurile verzi.

Acestea se impart in trei mari categorii, vizand beneficiile aduse utilizatorilor, mediului inconjurator si beneficiile de ordin economic.

1. Acoperisurile verzi sunt benefice pentru purificarea aerului, sprijinirea  ecosistemelor naturale, colectarea apeli pluviale, ajutand la reducerea solicitarii sistemelor de evacuare a apei, conturand practic un set de beneficii aduse intregii comunitati si pentru spatiul de locuit.

2. Economiile si reducerile in plan financiar se extind de la consumul redus de resurse (electricitate, gaz) pentru optimizarea temperaturilor interioare, dar si prin reducerea costurilor de intretinere, reparatiile acoperisurilor, care sunt protejate de prezenta plantelor.

Cladirilor li se adauga valoare, fiind rezistente la conditiile extreme din timpul iernii, dar si razelor puternice UV din anotimpul cald.

Contactacti un reprezentant al companiei Milucon pentru a va consulta cu privire la demararea unui proiect de acoperis terase verzi: 0766 419 049

Pentru a vizualiza proiectele tip carte de vizita, accesati acest link: http://www.milucon.ro


Vizionari 667

Alte stiri din “CONSTRUCTII”

Membrana de vapori ALUTRIX® este un material inovator folosit in constructii pentru a proteja structurile impotriva umiditatii si a penetrarii vaporilor de apa.
CARLISLE® CM Europe este lider al unui sistem de acoperis verde cu membrane de impermeabilizare EPDM de inalta calitate pentru acoperisuri plate.
Membranele TPO (Thermoplastic Olefin) SURE-WELD® au devenit o optiune de top in industria acoperisurilor datorita proprietatilor lor excelente de impermeabilizare si durabilitate. Aceste membrane pot fi utilizate atat pentru acoperisurile clasice, cat si pentru cele verzi, aducand numeroase avantaje in ambele cazuri.
Economisirea energiei este mai importanta astazi decat oricand, mai ales in sectorul constructiilor. Ferestrele sunt componente importante pentru un echilibru climatic bun al cladirilor, motiv pentru care este esentiala exploatarea potentialul existent de economisire a energiei.