Tentat sa folosesti un ingrasamant foliar? Afla beneficiile deosebite ale produselor din aceasta gama

Data: 2018-02-09

Tentat sa folosesti un ingrasamant foliar? Afla beneficiile deosebite ale produselor din aceasta gama

Hranirea si stimularea plantelor se face de cele mai multe ori prin ingrasaminte de sol. Totusi, utilizarea unui ingrasamant foliar este necesara si are numeroase beneficii pentru planta si fructe, asigurand o dezvoltare sanatoasa a acestora.

Ce este totusi un ingrasamant foliar?

Hranirea plantelor prin ingrasamant foliar reprezinta utilizarea unor produse lichide care sunt pulverizate pe si sub frunzele plantelor. Substantele sunt apoi absorbite prin frunze si ofera plantei nutrientii necesari unei dezvoltari spectaculoase si sanatoase. Folosirea unui astfel de ingrasamant este utila oricum, insa e cel mai necesara atunci cand cultivatorul sau agricultorul observa o scadere a calitatii solului sau chiar a plantei. Deobicei asta se intampla cand solul este prea rece, prea umed, are deficiente de nutrienti (fier, spre exemplu) sau pH nepotrivit. Din aceasta cauza, radacinile nu pot sau nu au de unde sa absoarba elementele vitale cresterii optime. Companii precum Pesticide-AZ.ro vin in rezolvarea acestor probleme prin oferte variate de ingrasamant foliar.

Foloasele ingrasamantului foliar

Un exemplu relevant explicarii beneficiilor este fierul. Resurse precum fierul nu sunt mereu accesibile plantelor in cazul unui pH al solului ridicat, iar numarul de flori sau recolte ce pot suferi astfel de probleme este mare. Astfel, un ingrasamant foliar reprezinta solutia cea mai eficienta pentru a hrani planta si uneori chiar a contribui la reglarea sau repararea solului.

ingrasamant_foliar_pesticide-azAcest tip de ingrasamant are 2 principale efecte. Primul este hranirea propriu-zisa a plantei prin nutrienti, iar al doilea este stimularea plantei si a proceselor din interiorul acesteia.

Desi gradinarii stiu faptul ca exista plante care se recomanda a nu fi udate pe frunze sau flori, ingrasamantul foliar nu constituie o problema deoarece aplicarea se poate face dimineata printr-o ceata foarte fina care se va usca pe parcursul zilei. Asezand acestea intr-o balanta, putem spune ca beneficiile sunt mai mari decat riscurile.

Pe langa hranirea plantei, ingrasamantul foliar ajuta poate servi drept “strat” protector in fata bolilor sau organismelor ce afecteaza planta. Cum asa? Simplu. Prin pulverizare, frunzele si tulpina sunt acoperite.

Sfaturi de utilizare eficienta a ingrasamantului foliar

Se recomanda ca intotdeauna cand folositi un ingrasamant foliar sa il testati prin diluarea lui inainte de aplicare. Astfel puteti vedea cum reactioneaza o anumita planta sau daca concentratia ingrasamantului este prea mare. Testarea se face prin aplicarea unor diferite concentratii pe cateva frunze si apoi urmarirea lor. Asa cum s-a mentionat, efectul cel mai puternic pe care un ingrasamant foliar il poate avea se produce atunci cand aplicatorul este setat pe modul de pulbere sau ceata fina. Acest lucru favorizeaza atat absorbtia ingrasamantului de catre planta, cat si distribuirea lui egala. Ba mai mult, acesta se va usca mult mai repede. In acelasi timp, asigurati-va ca ingrasamantul foliar ajunge atat pe frunze cat si sub ele, unde absorbtia este cea mai buna.

Pentru plantele de interior, pulverizarea foliara se poate face odata pe luna. Totusi, daca vorbim despre terenuri cu flori si legume, este indicata utilizarea de ingrasamant foliar cam la doua saptamani si in general dimineata. 

Aceasta se face cand planta este in crestere, iar daca ingrasamantul este folosit cand plantele infloresc, recolta va fi foarte bogata.

Compania Pesticide-AZ.ro sta la dispozitia ta cu toate informatiile si resursele necesare utilizarii unui ingrasamant foliar. Gama de produse este considerabila, iar expertii iti stau la dispozitie pentru lamuriri urmatoarele date de contact:

• Telefon: 0726 214 441
• E-mail: contact@pesticide-az.ro

Vizionari 515

Alte stiri din “GRADINA”

In segmentul de consum, COMPO ofera o gama completa de produse pentru casa si gradina, de la soluri de ghiveci si produse de ingrijire a plantelor pana la ingrasaminte de gradina, ingrasaminte de gazon, seminte de gazon si produse de protectie a plantelor.
Banca H este o piesa de mobilier care combina frumusetea fibrei naturale a lemnului de stejar cu eleganta profilului metalic.
In spatele oricarui vin de calitate, cu o savoare deosebita, stau sute de ore de munca, indemanare, pasiune, precum si o tehnologie bine pusa la punct