Protectia lemnului si uscare rapida - toate intr-un singur produs

Data: 2019-08-01

Protectia lemnului si uscare rapida - toate intr-un singur produs

Pentru elementele si obiectele din lemn se recomanda pentru realizarea finisajului lacurile special concepute pentru acest material. Un lac pentru lemn ii va conferi acestui material un aspect natural, un luciu impresionant si ii va pune in evidenta trasaturile. De asemenea, utilizarea unui lac pentru lemn va ajuta la rezistenta in timp a acestor obiecte.
Pentru o utilizare mai facila a substantei, producatorii au creat diferite tipuri de lac uscare rapida. Principalul avantaj, care poate fi dedus cu usurinta, este faptul ca timpul de uscare este unul scurt, iar obiectele pe care s-a aplicat un astfel de lac pot fi folosite la scurt timp dupa finisarea aplicarii.

De ce este necesara utilizarea unui lac pentru lemn?

Lemnul este un material sensibil si usor degradabil, mai ales daca este pastrat la exterior, iar un lac cu uscare rapida aplicat pe astfel de obiecte ii va putea conferi rezistenta in timp. In exterior, obiectele de mobilier sau de gradina din lemn sunt supuse actiunii unor factori precum ploaie, soare puteric, zapada, procesul de inghet - dezghet. Acesti factori duc in timp la craparea lemnului, se schimba culoarea sau acest material poate putrezi. Cand se aplica pe astfel de obiecte un strat de lac uscare rapida se creaza o pelicula de protectie care nu permite infiltrarea apei in interior si protejeaza lemnul, inclusiv, de actiunea razelor solare.

Pe acelasi subiect:

Lac pentru lemn dedicat proprietatilor naturale ale lemnului

Chiar si pentru piesele de mobilier din lemn din interiorul unei locuinte este necesara o protectie realizata de un lac cu uscare rapida. Poate factorii care actioneaza asupra lemnului nu sunt atat de agresivi, dar lemnul din interior poate fi zgaraiat cu usurinta, reducandu-se aspectul estetic.

Pregatirea obiectelor de mobilier inainte de a fi aplicat lacul

Pentru a obtine efectul maxim de protectie pe care un lac cu uscare rapida il poate oferi este important sa pregatim corespunzator mobilierul inainte de a fi aplicat acel strat. Astfel, initial trebuie sa curatam bine lemnul. Straturile vechi de lac sau imperfectiunile si impuritatile prezente vor duce la o aderenta scazuta si prin urmare o rezistenta in timp a protectiei mai slaba.

Alegerea unui lac potrivit pentru lemn

In functie de unde se afla obiectul de lemn exista mai multe tipuri de lacuri. Pentru interior exista lacuri speciale care pot fi utilizate pe orice obiect din lemn dintr-o casa. Aceste lacuri sunt mai rezistente impotriva abraziunilor.

La exterior accentul se pune pe protectie impotriva factorilor externi, din acest motiv pentru aceste obiecte existand o categorie aparte. Exista si categoria lacurilor mixte care pot fi utilizate atat la interior cat si la exterior.

Compozitia lacurilor pentru lemn

Lacurile de lemn pe baza de apa sunt cele care se usuca cel mai rapid. Fiind un produs foarte popular, acestea sunt de o buna calitate si mirosul este aproape insesizabil. Un astfel de lac uscare rapida ofera o protectie sporita la intemperii si la uzura.

Cu un grad mai redus de uscare rapida, dar extrem de bune sunt lacurile create pe baza de ulei. Aceasta substanta se creaza pe baza de solutie de rasina cu adaos de ulei vegetal, aditivi si pigment. Un astfel de lac contribuie la amplificarea aspectului natural al fibrei lemnoase.

Exista si lacuri pentru lemn alchidice, acestea fiind cele care sunt destinate spre a fi utilizate atat la interior, cat si la exterior. Protectia acestora consta in rezistenta impotriva petelor, rezistenta la murdarie, dar si la uzura si intemperii.

Alegeti un lac de calitate din magazinul Klebrom.ro pentru a asigura o protectie sporita tuturor obiectelor din lemn. Veti gasi o categorie vasta de produse destinate usilor, ferestrelor, pardoselilor, mobilierului dar si pentru a fi utilizate la alte lucrari cotidiene.
 

Vizionari 160

Alte stiri din “CONSTRUCTII”

Lindab Romania lanseaza sistemul de tigle metalice cu acoperire granulata Lindab Roca
ISOCELL se produce in Austria, intr-una din cele mai moderne instalatii ale Europei
O piscina va fi o investitie pe termen lung, este bine sa va asigurati ca ea va fi in fond si una potrivita.