Knauf Insulation - Vata Minerala Ecose Technology
Velux Club

Premiile VELUX pentru arhitecti si-a desemnat castigatorii

Data: 2020-03-12

Premiile VELUX pentru arhitecti si-a desemnat castigatorii

A sasea editie a competitiei regionale
Premiile VELUX pentru arhitecti si-a desemnat castigatorii

Lumina naturala este o componenta de baza in arhitectura cand vine vorba de proiectarea unor cladiri sanatoase, razele soarelui constituind cei cinci factori-cheie pentru o stare de bine - lumina, energie, ventilatie, aer curat si spatiu. Lumina naturala este, de mai bine de 77 de ani, filosofia dupa care se ghideaza compania VELUX. Produse VELUX precum ferestrele de mansarda, tunelurile solare sau ferestrele pentru acoperis terasa sunt solutii inovatoare de iluminat natural.

Premiile VELUX pentru arhitecti

Astfel, acum sase ani a aparut ideea competitiei Premiile VELUX pentru arhitecti din regiunea Europa Centrala si de Est. O competitie care, an de an, aduna in jurul sau o comunitate puternica de arhitecti si designeri europeni ale caror proiecte inscrise, fie ca sunt deja finalizate, sau doar in stadiul de idee, aduc in prim plan produsele de iluminat natural VELUX. 

Pe acelasi subiect:

VELUX introduce principiile de design "Outside-in" pentru a ne indruma sa remodelam si sa reconstruim spatiile noastre interioare avand in minte natura.

Pentru aceasta editie, arhitecti si designeri din Bulgaria, Bosnia si Herzegovina, Macedonia de Nord, Muntenegru, Romania, Serbia si Turcia si-au inscris proiectele la cele trei categorii: „Locuinte familiale”, „Cladiri publice si rezidentiale”, „Renovare”.

competitia-premiile-velux-pentru-arhitecti

Castigatorii editiei 2019

Marele premiu

Proiect: BS_257 - Guest Houses, Bulgaria
Autori: "HO_RA" – arh. Andrey Hodkevich, arh. Vladimir Rainovski
Proiect disponibil: aici

premiile-velux-pentru-arhitecti-winner

Categoria „Cladiri publice si rezidentiale” 

Proiect: Casa parintilor, Bosnia si Herzegovina
Autor: arh. Emir Salkic
Proiect disponibil: aici

Categoria „Locuinte familiale”

Proiect: Casa KK, Turcia
Autor: arh. Kerem Piker 
Proiect disponibil: aici

Categoria „Renovare”

Proiect: Gundulicev venac, Serbia
Autori: arh. Ela Nesic si Danilo Nedeljkovic
Proiect disponibil: aici

Juriul 

Juriul, format din reprezentanti ai tarilor mai sus mentionate, a analizat 136 de proiecte inscrise in competitie, iar castigatorii au fost anuntati la finalul lunii februarie, la Belgrad, in cadrul unei ceremonii oficiale.

Bulgaria – arg. Ivo Petrov / Ivo Petrov Architects

Romania - arh. serban tiganas / dico si tiganas

Bosnia si Herzegovina - arh. Vedina Babahmetovic / ENTASIS /

Macedonia de Nord - arh. Martin Panovski / RADiUs /

Serbia - arh. Vladimir Lovrić / ARCHISOLAR /

Muntenegru - arh. Filip Aleksic / FAADU

Turcia - arch. Kerem Erdinoglu / ecarch

Castigatorul de anul trecut - / MODELART Architects /

Afla mai multe: https://bll.velux.com/en/ 

velux-the-winners-min

Despre Grupul VELUX

De mai mult de 77 de ani, VELUX Group creeaza medii de viata mai bune de locuit pentru oamenii din intreaga lume, datorita luminii naturale si aerului proaspat. Gama de produse cuprinde ferestre de mansarda si luminatoare modulare, rulouri decorative, produse de protectie solara si rolete exterioare, dar si solutii pentru locuinte inteligente. Aceste produse ajuta la asigurarea unui climat interior sanatos si durabil, pentru munca si invatare, pentru joc si relaxare. Lucram la nivel global prin companii de vanzari si productie in peste 40 de tari si cu aproximativ 11.000 de angajati din intreaga lume. VELUX Group este detinut de VKR Holding A / S, o societate cu raspundere limitata detinuta integral de fundatii non-profit, caritabile (VELUX FONDEN) si de familie. in 2017, VKR Holding a obtinut venituri totale de 2,5 miliarde de euro, iar FUNDAtIILE VELUX au donat 170 de milioane de euro ca subventii caritabile. Pentru mai multe informatii, viziteaza www.velux.com.

Tags: velux, arhitectura, premii arhitecti, designeri europeni, iluminat natural

Vizionari 734

Alte stiri din “ARHITECTURA”

Asociatia De-a Arhitectura continua integrarea activitatilor online in programele sale cu provocarile #DeaArhitecturaAcasa, primul curs de vara online al proiectului „De-a arhitectura in camera mea” si prima editie a atelierului nou-nout „De-a pedagogia – Colectie de metode si jocuri”.
OAR Bucuresti si Habitat for Humanity Romania lanseaza concursul de solutii de arhitectura „Acasa pentru umanitate", cu premii in valoare de 13.400 de euro.
Proiectat de 3XN Architects din Copenhaga, cube Berlin iese in evidenta datorita fatadei sale ventilate double skin, care integreaza cladirea in mediul inconjurator. Fatada unica, cu un design personalizat, indeplineste nu doar cerintele arhitectului, ci si cerintele ridicate de performanta structurala si energetica.
O fatada double skin este o fatada traditionala, careia i se adauga un invelis exterior, care in mod normal este din sticla. Cele doua fatade, deseori denumite "straturi", sunt separate de un spatiu gol (spatiu de aer), a carui latime poate varia de la cativa centimetri pana la cativa metri.