Povestea unui stiulete de porumb

Data: 2019-02-27

Povestea unui stiulete de porumb

Te-ai gandit vreodata la povestea unui stiulete de porumb, sau chiar mai mult, la povestea popcornului pe care il mananci, de fiecare daca cand te uiti la un film? Ei bine, fermierii stiu prea bine tot procesul agricol si atentia de care are nevoie o cultura de porumb pentru a se dezvolta sanatos si a ajunge sa aiba un gust deosebit. Daca tu nu stii, citeste in continuare si vezi prin cate a trecut o simpla samanta porumb pentru a ajunge sa fie savurata cu atata placere la un film bun, impreuna cu prietenii.

Indiferent de soiul de porumb cultivat, toate tipurile cresc in acelasi mod. Intr-o prima instanta, semintele sunt plantate in solul deja pregatit cu ingrasamintele necesare. Acestea trebuie plantate la un centimetru sau doi in sol. Apoi, sunt lasate sa germineze timp de 5-12 zile, acest lucru fiind diferit, in functie de soiul porumbului. Pentru a putea germina in conditii optime, temperatura solului trebuie sa fie intre 20 si 30 de grade.

Dupa ce se termina procesul de germinare, radacina transmite semnale plantei si incep sa se dezvolte primele frunze. Pe masura ce creste, porumbul isi dezvolta o tulpina groasa, fibroasa cu multe frunze plate si ascutite. Tulpina se poate inalta pana la 3-4 metri, in functie de conditiile climatice la care este expusa. Radacinile fiecarei plante cresc aproximativ un metru sub pamant si servesc ca suport natural pentru tulpinele inalte.

Cand tulpina atinge aproximativ doua treimi din inaltimea sa maxima, procesul de reproducere incepe. Planta dezvolta mai intai, ciucuri colorati in partea de sus. Acestea sunt florile masculine ale plantei. La aproximativ trei zile dupa aparitia acestora, apar si florile de sex feminin, in partea de jos. Acestea sunt asemenatoare unor fire matasoase lungi. Ciucurii contin polen care cade si este transportat catre firele feminine. Suprafata acestora este plina de receptori care pastreaza polenul, dupa care are loc procesul de fertilizare.

Odata ce polenizarea are loc, boabele de porumb incep sa se dezvolte pe fiecare stiulete. In mod obisnuit, dureaza in jur de trei saptamani pana sa poata fi recoltate. Si odata recoltate, acestea sunt depozitate in silozuri si date spre vanzare. Acestea ajung in mainile consumatorilor sub diferite forme, fie stiulete, fie conserva cu boabe de porumb, fie gata de facut popcorn. Sau sub forma de malai. Si de aici incolo stim cu totii cum se prepara mamaliga.

In cazul in care esti interesat de agricultura si vrei sa incepi o cariera de fermier, intra pe Rodbun si gaseste cele mai calitative si diverse seminte de porumb pentru culturi agricole bogate.

Vizionari 901

Alte stiri din “GRADINA”

In segmentul de consum, COMPO ofera o gama completa de produse pentru casa si gradina, de la soluri de ghiveci si produse de ingrijire a plantelor pana la ingrasaminte de gradina, ingrasaminte de gazon, seminte de gazon si produse de protectie a plantelor.
Utilizarea unui ingrasamant foliar este necesara si are numeroase beneficii pentru planta si fructe, asigurand o dezvoltare sanatoasa a acestora.
Banca H este o piesa de mobilier care combina frumusetea fibrei naturale a lemnului de stejar cu eleganta profilului metalic.