Knauf Insulation - Vata Minerala Ecose Technology
Velux Club

H-Metal: Cornier cu laturi inegale, avantaje si aplicatii

Articol postat de: H Metal Data: 2015-01-29

H-Metal: Cornier cu laturi inegale, avantaje si aplicatii

Constructorii profesionisti cunosc faptul ca un cornier cu laturi inegale reprezinta o modalitate usoara de a realiza un sistem de sprijin intr-o structura.

H METAL e conectat la nevoile clientilor sai si livreaza rapid, oriunde in tara, cornier cu laturi inegale atat la dimeniuni standard, cat si la dimensiuni atipice.

In locurile unde indoirea este unidirectionala se recomanda utilizarea cornierului cu laturi inegale. Se foloseste individual sau in pereche, in functie de marimea momentului de inertie.

De cele mai multe ori, atunci cand sunt utilizate corniere inegale, ele sunt sudate de structura sau atasate prin metode de fixare perforate. Prin consolidarea marginilor unei suprafate, structura sustine mai bine o sarcina mult mai grea.

Printre avantajele acestui produs se numara precizia dimensionala, compozitia chimica uniforma si proprietatile mecanice stabile.
Cornier cu laturi inegale, H-Metal

Cornier cu laturi inegale

Acest tip de cornier este de obicei utilizat in aplicatii unde rezistenta la incovoiere sau flambaj este in primul rand intr-o singura directie, cum ar fi grinzi portante usoare. Daca latura mai mare a cornierului inegal este asezata intr-o pozitie verticala, capacitatile sale de incarcare sunt mai mari decat ale unui cornier cu laturi egale, de aceea ele sunt adesea folosite ca buiandrugi.

 

Cornier cu laturi egale, H-Metal
Cornier cu laturi egale

Este un produs metalurgic care este utilizat intr-o gama foarte diversa de aplicatii: componente structurale, caroserii vehicule si remorci, constructii comerciale sau rezidentiale, turnuri de otel, poduri, constructie nave, utilaje industrial, porti si garduri, rafturi si containere de depozitare.

Informatii despre produs:

Latimea aripilor variaza intre 20 si 100 mm pentru latura scurta si 30 - 200 mm pentru latura lunga; grosimea aripilor este cuprinsa intre 3 si 15 mm. Chiar daca laturile au dimensiuni diferite, grosimea este aceeasi pentru ambele laturi.

Dimensiuni de fabricatie: conform EN 10056-1
Calitate: otel conform EN 10025
Tolerante de fabricatie: conform EN 10056-2

Despre H Metal

H Metal societate de distributie de produse metalurgice, este una dintre putinele firme de pe piata din Romania care poate satisface cea mai importanta necesitate a clietilor: aceea de a economisi timp si energie in scopul gasirii celor mai bune materiale si servicii de profil.

Societatea si-a inceput activitatea pe acest domeniu in 2009. Principalele atu-uri ale H Metal sunt rapiditatea, seriozitatea si profesionalismul cu care trateaza fiecare comanda primita.

H Metal livreaza in toata tara atat produse comune, cat si de calitate speciala. Produse atipice inseamna produse normale (profile, tabla, europrofile) de dimensiuni normale, dar in calitati speciale de otel sau produse de dimensiuni speciale – mari, lungi, groase, late sau dimensiuni + calitate otel.

 

 


Vizionari 4194

Alte stiri ale companiei H Metal

Atunci cand doriti sa va protejati proprietatea impotriva escaladarii, o solutie adecvata este capacul metalic cu suport tip bradut pentru montaj sarma ghimpata.
Imprejmuirea, fie ca este vorba de un teren, spatiu productie / depozitare sau orice alta locatie presupune alocarea unui buget insemnat in functie de scop.
Cea mai buna metoda de a proteja cornierul metalic contra coroziunii este zincarea termica. Prin introducerea in baia de zinc topit la o temperatura de cca 450 grade celsius, cornierul este acoperit cu un strat protector de zinc.
Profilele ambutisate la rece sunt folosite in foarte multe domenii de activitate: constructii, uz industrial, masini - camioane - rigidizari / intariri sasie / podele, industria de panificatie, sisteme de depozitare sau pentru acoperit aticuri, ziduri, garduri.
Oricine construieste un gard isi doreste ca acesta sa reziste cat mai mult in timp. Gardul este de multe ori chiar o constructie pe viata, astfel ca decizia de achizitie a materialelor de gard trebuie facuta dupa o buna informare asupra tuturor aspectelor.
Intr-o amenajare interioara, stilul industrial presupune utilizarea sau integrarea unor materiale precum betonul, metalul si a peretilor din caramida aparenta. Folosit in mod echilibrat, metalul confera casei tale un aspect elegant si permite realizarea unor elemente de design creative si complexe.
Gardul reprezinta in primul rand un element de securitate pentru proprietatea ta, indiferent de destinatia acesteia. Pentru imprejmuirea unor suprafete mari de teren care deservesc gradini, terenuri sportive sau suprafete agricole, recomandam ca varianta economica un gard din plasa impletita zincata.
Anumite proprietati si facilitati necesita un nivel de securizare ridicat. Gardurile metalice de inalta securitate sunt concepute pentru a lupta impotriva accesului fortat si creaza o bariera solida, greu de incalcat in jurul zonelor in care siguranta publica este in pericol.
Sistemele constructive bazate pe o structura din otel ofera avantaje considerabile pentru proiectele urbane, care au loc in mijlocul orasului, unde viteza de constructie si spatiul minim de depozitare a materialelor la fata locului sunt esentiale.
Balustrada de interior are un impact semnificativ asupra spatiului in care este montata, indiferent ca este vorba de o locuinta privata, institutii publice, spatii comerciale sau HORECA. Aceasta trebuie sa indeplineasca atat aspecte practice, cat si estetice.

Alte stiri din “CONSTRUCTII”

Economisirea energiei este mai importanta astazi decat oricand, mai ales in sectorul constructiilor. Ferestrele sunt componente importante pentru un echilibru climatic bun al cladirilor, motiv pentru care este esentiala exploatarea potentialul existent de economisire a energiei.
In cadrul Lauch & Award Gala Investing in Property din 9 iunie, Alukönigstahl a primit trofeul “Sustainable Aluminum Solution” pentru anul 2021.
Utilizarea corespunzatoare a unei astfel de supape garanteaza, mai mult sau mai putin, siguranta unui echipament, utilaj, dar si a angajatilor companiei. In functie de materialul din care sunt confectionate, supapele de siguranta pot rezista la temperaturi incredibile: +400 grade Celsius si -270 grade Celsius.
Locuirea intr-o casa construita conform criteriilor de constructie ecologice afecteaza pozitiv starea de bine a oamenilor si protejeaza mediul, reducand consumul si poluarea. Dar, care sunt caracteristicile care definesc o casa durabila? O locuinta durabila va permite sa reduceti impactul asupra mediului atat pe termen scurt, cat si pe termen lung.