De-a Arhitectura a lansat inscrierile pentru arhitecti si cadre didactice la cursurile asociatiei din anul scolar 2019-2020

Data: 2018-11-30

De-a Arhitectura a lansat inscrierile pentru arhitecti si cadre didactice la cursurile asociatiei din anul scolar 2019-2020

Asociatia De-a Arhitectura a lansat in luna noiembrie 2018 inscrierile pentru arhitecti si cadre didactice la cursurile asociatiei din anul scolar 2019-2020. Arhitectii, urbanistii, arhitectii de interior, peisagistii, designerii si studentii arhitecti care doresc sa faca parte din echipa De-a arhitectura si sa predea ca voluntari la clasa alaturi de un cadru didactic in anul scolar 2019-2020 sunt invitati sa se inscrie in programele asociatiei pana pe 30 mai 2019. Cadrele didactice care doresc sa implementeze la clasa unul dintre cursurile De-a arhitectura in anul scolar viitor sunt invitate sa isi inscrie clasa pana pe 15 martie 2019. 

De-a Arhitectura desfasoara programe educationale de arhitectura si mediu construit de 7 ani, in institutii de invatamant din intreaga tara. Beneficiari sunt copiii de gradinita, scoala primara si gimanziala si pana la liceu, ai caror profesori aleg sa implementeze la clasa unul dintre programele De-a Arhitectura.

Intr-un mediu educational rigid, in care avem curricule invechite si sisteme de notare axate pe memorare, cursurile De-a arhitectura vin si creeaza un context de invatare cu componenta non-formala. Copiii invata, dincolo de notiuni despre mediul construit, sa puna intrebari si sa gaseasca solutii, sa negocieze, sa lucreze in echipa, sa fie practici, dar in acelasi timp creativi. Cursurile sunt astfel gandite incat sa lase frau liber imaginatiei, dar si sa indemne la rigoare. Pentru ca orice copil care e investit cu incredere, lasat sa exploreze si ghidat cu blandete, isi va lua rolul in serios si va face tot ce poate mai bun din el.”, spune antropolog Gabriela Anghel.

Inscrieri-De-a-Arhitectura-copii-scoala

In anul scolar 2019-2020, Asociatia De-a Arhitectura ofera asistenta unui numar de 125 clase din scoli de stat, din mediul rural si urban. Toate aceste clase care isi vor alege sa urmeze unul dintre cursurile De-a arhitectura vor avea nevoie de indrumatori si isi vor astepta voluntarii care sa ii ghideze, alaturi de profesor, pe acest traseu frumos, la finalul caruia vor fi mai bogati in informatii, deprinderi si experiente. Invitam cadrele didcatice sa se inscrie la cursul potrivit:

- pentru elevii din clasa I sau a II-a: DE-A ARHITECTURA MINI, curs optional (curriculum la decizia scolii sau extracurricular), in limita a 50 de clase (dintre care maxim 8 in mediul rural)
- pentru elevii din clasa a III-a, a IV-a sau a V-a: DE-A ARHITECTURA IN ORASUL MEU, curs optional (curriculum la decizia scolii sau extracurricular) ce face parte din oferta la nivel national, aprobat prin Ordinul Ministrului Educatiei Nationale nr. 4422 din 28 august 2014, in limita a 60 de clase (dintre care maxim 10 in mediul rural)
- pentru elevii din clasa a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a si a XI-a: DE-A ARHITECTURA IN SCOALA MEA, curs optional (curriculum la decizia scolii sau extracurricular), in limita a 15 clase (dintre care maxim 2 in mediul rural)

Pe acelasi subiect:

Cursurile optionale De-a Arhitectura vor putea numara peste 10.000 de copii in scoli

In programul de asistenta al asociatiei se pot inscrie numai clasele din scolile de stat. Scolile private care doresc sprijin pot contacta asociatia folosind adresa de e-mail: inscrieri@de-a-arhitectura.ro.

Inscrieri-De-a-Arhitectura-programe-educationale-de-arhitectura-si-mediu-construit

Inscrierile sunt deschise si pentru ARHITECTI VOLUNTARI. Un arhitect voluntar poate sustine desfasurarea unui curs De-a arhitectura in scoli in doua feluri:

- Asistarea unei singure clase pe parcursul unui an scolar (septembrie-iunie), in echipa cu invatatorul/profesorul. Presupune prezenta la fiecare ora de curs, pregatirea orelor si discutii de feedback.
- Asistarea uneia sau mai multor clase la distanta, pe parcursul unui an scolar. Presupune comunicarea (in general saptamanala) cu invatatorul clasei pentru a-l ajuta sa pregateasca si sa sustina independent lectiile. Aceasta modalitate le este accesibila voluntarilor veterani, care au predat cel putin un an in maniera directa. 

Toti cei interesati sunt invitati sa consulte si sa se inscrie pe pagina web dedicata: http://de-a-arhitectura.ro/inscrieri/ si sa contacteze asociatia pentru alte detalii la: inscrieri@de-a-arhitectura.ro

Inscrieri-De-a-Arhitectura-inscrieri-anul-scolar-2019-2020

Ordinul Arhitectilor din Romania finanteaza o parte a programelor asociatiei prin taxa „Timbrul Arhitecturii”.

Asociatia De-a Arhitectura este o organizatie culturala formata din arhitecti si cadre didactice care dezvolta, implementeaza si promoveaza educatia de arhitectura si mediu construit pentru publicul larg, in vederea constientizarii si a cunoasterii valorilor arhitecturii, design-ului si ale urbanismului. Programele educationale se desfasoara cu precadere in scoli sub forma cursurilor optionale, dar si in muzee si in cadrul evenimentelor de arhitectura si design.

Din 2012 pana in 2018, programele si activitatile De-a Arhitectura au ajuns la 20.700 elevi din scolile de stat, de la ciclul primar la liceu si la 750 de cadre didactice si a implicat in desfasurarea sa peste 600 de arhitecti voluntari. 

Aici rezultatele asociatiei din anul 2017: Raport 2017.

Misiunea Asociatiei De-a Arhitectura

Construim prin educatie. Constructia noastra creste cand:

- Copiii si adultii inteleg si iubesc valorile mediul construit si sunt activi in comunitatile lor.
- Profesionistii mediului construit se implica, prin educatie, in societate.
- In educatie, joaca, experimentul si creativitatea sunt luate in serios.

Vizionari 319

Alte stiri din “ARHITECTURA”

Jumpthegap talk reprezinta o serie de intalniri cu profesionisti renumiti, din domeniul design-ului si al arhitecturii, ce isi vor impartasi propriile viziuni
Iubesti designul si arhitectura? Vrei sa iti impartasesti pasiunea pe propriul tau blog?
Rolul arhitecturii in societate a fost unul dintre subiectele cele mai dezbatute in cadrul evenimentului Architecture Conference&Expo