Cum functioneaza pompa de caldura aerotermala PicoEnergy

Articol postat de: Havasi Serv Construct Data: 2019-10-30

Cum functioneaza pompa de caldura aerotermala PicoEnergy

In esenta, pompa de caldura functioneaza ca un frigider, numai ca principiul este inversat. Pompa de caldura preia energie calorica la temperatura scazuta dintr-o sursa precum solul, apa sau aerul si degaja caldura la o temperatura mai ridicata in mediul care trebuie incalzit.

Pompele de caldura aerotermale folosesc energia solara inmagazinata in aer. Aceasta energie este disponibila in permanenta, indiferent de momentul zilei sau de anotimp.

In cazul pompelor de caldura aerotermale, este important ca acestea sa fie concepute special pentru latitudinile noastre de climat rece pentru a asigura eficienta maxima. Totodata, este important sa aiba o functionare cat mai silentioasa. Pompele de caldura oferite de firma Havasi Instalatii au fost optimizate in mod special pentru aceste criterii.

Utilizarea unei pompe de caldura aerotermale PicoEnergy nu necesita lucrari de excavare in curte. Este nevoie doar de o mica suprafata pentru instalare.

cum-functioneaza-pompa-de-caldura-picoenergy-havasi-instalatii

Iata principalele avantaje ale unei pompei de caldura aerotermale PicoEnergy:

• Integrarea sistemelor fotovoltaic, solar si de gestionare a energiei
• Eficienta maxima gratie sistemului inteligent de autoreglare a puterii
• Calitatea premium: produs fabricat in Austria
• Pachetele de garantie individuale

Pompa de Caldura Fotovoltaica

Cea mai remarcabila calitate a pompei de caldura PicoEnergy este eficienta. Folosind o tehnologie avansata, pompa de caldura transforma un kilowatt-ora de electricitate in cinci kilowati-ora de energie termica si adesea chiar mai mult. Astfel, costurile de exploatare sunt reduse semnificativ in comparatie cu sistemele de incalzire conventionale.

pompa-de-caldura-fotovoltaica-picoenergy-compact

Tehnologia ingenioasa a controlerului PicoEnergy cu ecran tactil face posibila utilizarea electricitatii autogenerate cu sistemul fotovoltaic propriu pentru incalzirea sau racirea spatiului casnic.

Pe acelasi subiect:

Energie pentru casa ta cu foraje pompe de caldura Maramures

Pompa de caldura isi moduleaza automat ritmul de lucru la puterea generata de sistemul fotovoltaic. Astfel, energia electrica gratuita generata de sistemul fotovoltaic poate fi folosita cu maximum de eficienta pentru incalzirea spatiului casnic, a unei piscine, precum si pentru prepararea apei calde menajere.

Avantaje:

• Autoconsumul maxim al energiei fotovoltaice gratuite
• Gradul ridicat de confort
• Siguranta alimentarii cu energie pe termen lung cu cele mai mici costuri
• Intretinerea minima

Autoreglarea Inteligenta a Puterii autoreglarea-inteligenta-a-puterii-havasi_instalatii

Invertorul de putere al pompei PicoEnergy este o inovatie tehnologica deosebita in domeniul pompelor de caldura. Principiul este foarte simplu: invertorul regleaza energia utilizata in functie de necesarul spatiului de incalzit. Astfel, eficienta este imbunatatita cu aproximativ 20%, iar durata de viata a compresorului este prelungita, gratie unui numar mult mai mic de cicluri de pornire.

noua-tehnologie-de-injectie-havasi_instalatiiNoua Tehnologie de Injectie

Deoarece pompa de caldura cu invertor isi moduleaza constant parametrii de functionare, trebuie acordata atentie speciala solutiilor de prevenire a supraincalzirii. Sistemul de control complet nou al acestor pompe de caldura functioneaza pe baza de modelizare si reprezinta rezultatul mai multor ani de experienta. Reactanta este adaptata in mod proactiv la viitoarele modificari ale turatiei, maximizand astfel eficienta pompelor de caldura.

smart-grid-havasi_instalatiiSmart Grid

Pompele de caldura PicoEnergy sunt deja compatibile cu sistemul Smart Grid. Asta inseamna ca vei putea profita de retelele de electricitate ale viitorului pentru a-ti reduce costurile cu energia electrica. In intervalele de timp in care se consuma mai putina energie, pretul acesteia este mai mic. Prin urmare, este bine ca pompa de caldura sa fie activa in astfel de perioade. Sistemul de comanda inteligent PicoEnergy se ocupa automat de acest aspect.

internet-inside-havasi_instalatiiInternet Inside

Toate pompele de caldura PicoEnergy sunt echipate cu noua tehnologie Internet Inside. Astfel, poti sa iti comanzi pompa de caldura direct de pe telefon, tableta sau computer. In cazul unor eventuale iesiri din parametrii optimi de functionare, pompa de caldura semnaleaza automat acest lucru montatorului selectat. Cu tehnologia Internet Inside, se pot efectua reglaje si setari fara a fi nevoie de prezenta specialistului la fata locului. Acest lucru inseamna economie de timp si bani.

integrarea-sistemelor-externe-havasi_instalatiiIntegrarea Sistemelor Externe

Sistemul de comanda inteligent al pompei de caldura PicoEnergy permite integrarea cu usurinta a unui sistem fotovoltaic, a unui sistem solar si a unui sistem de automatizare a intregii locuinte. In cazul integrarii unui sistem fotovoltaic, se poate utiliza electricitatea generata atat pentru incalzirea spatiului, cat si pentru prepararea apei calde menajere, preferabil in regim de autoconsum. Energia generata este injectata in reteaua de electricitate numai dupa ce acumulatorul de apa calda menajera si spatiul casnic ating temperaturile corespunzatoare.

Concept de top

Calitatea unei pompe de caldura depinde direct de conceptul de constructie a sistemului. PicoEnergy propulseaza mereu dezvoltarea sa spre orizontul optim! Astfel, reusim sa oferim sisteme de incalzire de maxima eficienta, testate si confirmate permanent de institute de testare independente autorizate.

Avantaje:

• Controlul inteligent al puterii
• Eficienta maxima a sistemelor de pompe de caldura
• Tehnologiile inovatoare si in domeniul sistemelor de control
• Tehnologia cu invertor
• Solutiile de varf pentru prevenirea supraincalzirii
• Optimizarea autoconsumului de energie fotovoltaica
• Functiile Smart Grid avansate
• Integrarea sistemelor externe
• Interfata LAN din fiecare pompa de caldura
• Ecranul tactil usor de utilizat

Interfata PicoEnergy cu ecran tactil AP420

interfata-PicoEnergy-ecran-tactil-controller-havasi-instalatii

Sursa de energie: Aerul

Pompele de caldura aerotermale preiau energia necesara incalzirii spatiului de locuit din aer. Acestea se utilizeaza in principal acolo unde instalarea pompelor de caldura geotermale nu este tehnic posibila sau nu este rentabila. Eficienta unei pompe de caldura aerotermale depinde in mare masura de temperatura aerului din mediul inconjurator (cu cat este mai ridicata, cu atat mai bine). Pompa de caldura aerotermala PicoEnergy poate fi folosita atat pentru incalzire, cat si pentru racire. Pentru racire, caldura extrasa din spatiul de locuit este eliberata in mediul inconjurator.

Garantie extinsa

Profita de expertul in energie aerotermala, gratie tehnologiei moderne a pompei de caldura. Pompele de caldura PicoEnergy sunt rezultatul a peste 35 de ani de experienta in acest domeniu si al colaborarii pe segmentul sistemelor de comanda cu pionierul de talie mondiala KEBA. Produsele oferite de Havasi Instalatii satisfac cele mai riguroase cerinte de calitate. Astfel, ne este la indemana sa oferim, pe langa garantia standard, si garantii extinse.

Poti alege prelungirea garantiei cu 3 ani, 5 ani sau 10 ani. Garantii extinse la toate materialele (Consulta lista de preturi PicoEnergy actuale si conditiile de garantie aplicabile la momentul actual).

Despre Havasi Instalatii

Havasi Instalatii este furnizorul tau de solutii de incalzire din surse regenerabile pentru asigurarea confortului termic si sanitar in locuinte, spatii comerciale si industriale.

Havasi Instalatii este o afacere de familie si misiunea noastra este sa punem la dispozitia tuturor celor care isi doresc eficienta energetica la costuri de exploatare reduse si respect pentru mediu solutiile atat de ravnite pentru asigurarea confortului termic atat iarna, cat si vara. Totul se face cu minutiozitate, respectand cele mai inalte standarde europene si folosind o gama diversa de produse atent selectionate.

Fie ca te afli in faza de proiectare a imobilului sau in faza de executie, beneficiaza de sfaturile noastre la baza carora se afla ani buni de experienta si profesionalism pentru ceea ce conteaza cel mai mult in locuinta ta sau in spatiul tau comercial ori industrial: confortul termic. Echipa Havasi Instalatii este partenerul tau de discutie atunci cand iti propui sa te gandesti de doua ori si sa construiesti o singura data sustenabil, eficient si fiabil folosind surse de energie regenerabile.

Vizionari 851

Alte stiri din “HOME & DECO”

Proges aduce pentru prima oara in Romania cel mai nou si inovativ parchet - singurul parchet laminat rezistent la apa - AQUA STEP
Tehnica de forjare a metalului a evoluat foarte mult in ultimele decenii
Accentele puse pe un mobilier deosebit, corpuri de luminat, draperii, perne sau o mocheta care atrag prin stil si culoare, sunt elemente centrale care pot influenta orice design interior.