Knauf Insulation - Vata Minerala Ecose Technology
Velux Club

Ce indicatoare auto sunt necesare pentru a lucra in siguranta?

Data: 2021-07-28

Ce indicatoare auto sunt necesare pentru a lucra in siguranta?

Atunci cand desfasori lucrari la suprafata unei strazi, trebuie indeplinite mai multe conditii pentru ca totul sa se intample ca la carte. In primul rand, este necesar sa obtii toate avizele si autorizatiile necesare. Apoi, trebuie sa te asiguri ca atat personalul care pune in practica planurile de reparatie, cat si participantii la trafic, sunt in siguranta. 

Cea mai buna metoda prin care poti sa ii protejezi pe toti cei implicati in proces este reprezentata de folosirea unor indicatoare auto. Cu ajutorul acestor obiecte practice, toata lumea va fi informata cu privire la pericolele din zona in care se desfasoara lucrari. Insa nu orice indicatoare sunt utile. Trebuie sa le alegi doar pe cele care transmit mesajele potrivite si care dispun de o vizibilitate clara. Afla din acest articol cum trebuie alese indicatoarele auto si de unde poti cumpara cele mai bune solutii pentru lucrarile tale!

Cum alegi cele mai bune indicatoare auto

Scopul unui indicator auto este acela de a transmite soferilor sau pietonilor informatii cu privire la anumite evenimente din trafic. Cu ajutorul unor astfel de indicatoare, participantii la trafic vor fi informati cu privire la eventuale lucrari sau chiar accidente si vor sti din timp ca trebuie sa evite zona sau sa respecte anumite reguli speciale de circulatie. 

In cazul unor lucrari desfasurate la nivelul carosabilului, sunt necesare indicatoare prin care soferii si pietonii sa fie informati ca este nevoie sa ocoleasca zona sau sa acorde un anumit tip de prioritate. Iata care sunt cele mai bune indicatoare auto in astfel de situatii!

Indicator reflectorizant care sa indice lucrarile - este foarte important ca indicatoarele pe care le folosesti sa fie reflectorizante. Astfel, ele vor putea fi observate cu usurinta de soferi, de la distanta, si pe timpul noptii. In cazul lucrarilor, mesajul inscriptionat pe indicator trebuie sa fie exact cel echivalent din Codul Rutier. Poti apela la un obiect de acest fel, cu mai multe fete, pe care sa fie inscriptionate si indicatii precum simbolul de 'Circulatie in ambele sensuri' sau 'Atentie'. 

Panou pentru ingradirea zonei - o modalitate foarte buna de a tine la distanta oamenii care nu au permis accesul in zona lucrarilor este acela de a le ingradi cu un panou special. Panourile trebuie sa fie fabricate polietilena si sa fie dispuse cu zone reflectorizante, pentru a putea fi observate cu usurinta de la distanta. Totodata, este necesar sa fie utilizate indicatoare auto de tipul panourilor cat mai usor de transportat, pentru a putea fi mutate in functie de necesitati. 

Paleta pentru dirijarea circulatiei - este foarte important ca soferii sa primeasca indicatii clare de orientare atunci cand se deruleaza lucrari care obstructioneaza circulatia. In acest sens, ar putea aparea nevoia ca circulatia din sensuri diferite sa se desfasoare in mod alternativ. Pentru a putea informa soferii daca trebuie sa treaca sau sa se opreasca, paletele pentru dirijarea circulatiei sunt cele mai utile instrumente. Acestea trebuie sa fie inscriptionate clar, pentru a fi vizibile, si usor de manevrat. Lucratorul care va folosi aceste indicatoare auto trebuie sa o poata face fara sa oboseasca rapid, tocmai de aceea este necesar ca ele sa cantareasca putin.

Lampi de semnalizare - o alta categorie de indicatoare auto foarte importante pentru zonele in care se desfasoara lucrari, deoarece permite transmiterea unor semnale luminoase observabile de la distante mari. Lampile trebuie sa dispuna de LED-uri puternice, in asa fel incat sa fie usor de observat pe timp de noapte. Este indicat sa fie folosite lampi care sa poata fi rotite la 360 de grade, pentru asigurarea celor mai bune unghiuri de transmitere a semnalelor luminoase.

indicatoare-auto-lucrari-constructii

Asadar, principalele criterii in functie de care poti alege cele mai bune indicatoare auto pentru lucrarile desfasurate pe carosabil sunt urmatoarele: 

- Vizibilitate asigurata prin elemente reflectorizante sau becuri LED puternice;
- Pliabilitate, pentru depozitare usoara;
- Dimensiuni optime pentru transport, dar si pentru vizibilitate garantata;
- Greutate mica, pentru manevrabilitate si pentru a putea fi mutate usor dintr-un loc in altul.

Daca ai nevoie de indicatoare rutiere de cea mai buna calitate, intra pe vesta-magazinonline.ro si alege dintr-o gama variata de indicatoare autorizate, potrivite pentru orice fel de lucrari. Alege sa protejezi siguranta lucratorilor si a participantilor la trafic cu indicatoare de cea mai buna calitate!

Tags: indicatoare auto, indicator reflectorizant, panou, paleta dirijare, becuri LED, circulatie auto, trafic, lampi semnalizare

Vizionari 1300

Alte stiri din “CONSTRUCTII”

Membrana de vapori ALUTRIX® este un material inovator folosit in constructii pentru a proteja structurile impotriva umiditatii si a penetrarii vaporilor de apa.
CARLISLE® CM Europe este lider al unui sistem de acoperis verde cu membrane de impermeabilizare EPDM de inalta calitate pentru acoperisuri plate.
Membranele TPO (Thermoplastic Olefin) SURE-WELD® au devenit o optiune de top in industria acoperisurilor datorita proprietatilor lor excelente de impermeabilizare si durabilitate. Aceste membrane pot fi utilizate atat pentru acoperisurile clasice, cat si pentru cele verzi, aducand numeroase avantaje in ambele cazuri.
Economisirea energiei este mai importanta astazi decat oricand, mai ales in sectorul constructiilor. Ferestrele sunt componente importante pentru un echilibru climatic bun al cladirilor, motiv pentru care este esentiala exploatarea potentialul existent de economisire a energiei.