Ca urmare a pandemiei de coronavirus (COVID-19), Asociatia De-a Arhitectura ingheata temporar activitatile din scoli

Data: 2020-03-25

Ca urmare a pandemiei de coronavirus (COVID-19), Asociatia De-a Arhitectura ingheata temporar activitatile din scoli

Ca urmare a pandemiei de coronavirus (COVID-19) si a masurilor luate de Ministerul Educatiei si Cercetarii, Asociatia De-a Arhitectura a anuntat inca de pe 10 martie 2020 suspendarea tuturor activitatilor in aceasta perioada. Asociatia este interesata de binele tuturor celor care fac parte din Reteaua De-a arhitectura si a tuturor celor cu care reteaua intra in contact. 

Suntem convinsi ca avem nevoie sa tinem fiecare aproape de comunitatile de care apartinem, iar din aceasta provocare, oricat de grea se va dovedi a fi, vom iesi doar impreuna. Rezilienta e o trasatura pe care vrem sa ne concentram in urmatoarea perioada si veti vedea pe canalele de comunicare ale Asociatiei De-a Arhitectura, ca ne adaptam pentru a va sustine, prin mijloacele noastre. Reteaua De-a arhitectura din intreaga tara lucreaza (la distanta) la continuturi noi, adaptate acestor zile, pe care le veti gasi pe website si pe Facebook De-a arhitectura cu hashtag-ul #DeaArhitecturaAcasa.”, transmite De-a Arhitectura.

Activitatile de la clasa desfasurate de De-a Arhitectura, cursurile si programele din gradinite si scoli („De-a arhitectura la gradinita”, „De-a arhitectura mini”, „De-a arhitectura in orasul meu”, „De-a arhitectura in scoala mea”), atelierele din cadrul Programului National „scoala Altfel”, dar si atelierele din Clubul De-a arhitectura, sesiunile de formare, expozitiile si evenimentele de final de an scolar, implementarea partii practice a proiectelor din cadrul programului educational „De-a arhitectura in scoala mea” sunt inghetate temporar, cu posibilitatea de a fi reluate in urmatorul an scolar, daca profesorul clasei doreste. 

Pe acelasi subiect:

De-a Arhitectura a lansat inscrierile pentru arhitecti si cadre didactice la cursurile asociatiei din anul scolar 2019-2020

Calendarul activitatilor De-a arhitectura in scoli si a oricarui program sau parteneriat in desfasurare in acest moment va fi actualizat in concordanta cu anuntul oficial al Ministerului Educatiei si Cercetarii (MEC) legat de reinceperea cursurilor, avand in vedere situatia de urgenta in care se afla intreaga tara.

coronavirus-de-a-arhitectura-covid-19-lucram-de-acasa-inghetare-activitati-scolare

Inscrierile pentru toate cursurile din anul scolar 2020-2021, pentru profesori/clase sau voluntari, raman deschise pentru moment si pot fi consultate aici: http://www.de-a-arhitectura.ro/inscrieri/. Asociatia De-a Arhitectura va anunta orice schimbari intervin in functie de decizia MEC si de evolutia situatiei de urgenta.
 
Pentru orice alte detalii puteti contacta asociatia la: office@de-a-arhitectura.ro sau va puteti informa pe site-ul asociatiei, aici: http://www.de-a-arhitectura.ro/ sau pe pagina de Facebook, aici: https://www.facebook.com/DeAArhitectura/.

Despre De-a Arhitectura

Asociatia De-a Arhitectura este o organizatie culturala formata din arhitecti si profesori care dezvolta, implementeaza si promoveaza educatia de arhitectura si mediu construit pentru publicul larg, in vederea constientizarii si a cunoasterii valorilor arhitecturii, design-ului si ale urbanismului. Programele educationale se desfasoara cu precadere in scoli sub forma cursurilor optionale, dar si in muzee si in cadrul evenimentelor de arhitectura si design.

Din 2012 pana in 2018, programele si activitatile De-a Arhitectura au ajuns la peste 20.700 elevi din scolile de stat, de la ciclul primar la liceu, la 750 de profesori si a implicat peste 600 de arhitecti voluntari. Aici rezultatele asociatiei din anul 2018: Raport 2018.

Ordinul Arhitectilor din Romania (OAR) finanteaza o parte a programelor Asociatiei De-a Arhitectura prin taxa „Timbrul Arhitecturii”. Programul cultural De-a arhitectura a fost initiat in 2011, iar din anul 2016 OAR a decis ca acest program sa devina program cultural prioritar deoarece raspunde celor cinci criterii ale programelor culturale prioritare: amploarea, singularitatea, unicitatea, complexitatea si calitatea.

Misiunea Asociatiei De-a Arhitectura

Construim prin educatie. Constructia noastra creste cand:

- Copiii si adultii inteleg si iubesc valorile mediul construit si sunt activi in comunitatile lor.
- Profesionistii mediului construit se implica, prin educatie, in societate.
- In educatie, joaca, experimentul si creativitatea sunt luate in serios.

Vizionari 160

Alte stiri din “ACTUALITATE”

Firma AMRO Electric vine cu o serie de sisteme de iluminat ambiental cu LED-uri, special concepute pentru mobilier si casa.
Oferte speciale pentru serviciile de cadastru si intabulare!
Proprietarii si cumparatorii asteapta in continuare.