Albinele - o declaratie de iubire. Cum ajuta aceste insecte mici gradina si gradinaritul

Articol postat de: Gardena Romania Data: 2019-03-20

Albinele - o declaratie de iubire. Cum ajuta aceste insecte mici gradina si gradinaritul

Stralucirea gradinii depinde foarte mult de o creatura mica: albina. Albinele sunt esentiale pentru procesele de reproducere ale multor plante. Dat fiind ca habitatele si sursele de hrana ale albinelor au scazut constant, in consecinta, numarul acestora a scazut drastic. 

Oricine poseda o gradina poate face multe pentru conservarea acestor insecte benefice. Deci, tineti minte aceste cerinte si obiceiurile albinelor atunci cand faceti planificarea gradinii! O situatie win-win pentru toata lumea! Deoarece, datorita muncii sale grele, albina ii permite gradinarului sa se bucure de plante si mai opulente.

Gradinile favorabile albinelor, care ofera pe tot parcursul anului hrana si adapost, au o importanta tot mai mare. Un amestec de inflorescente timpurii, medii si tarzii asigura micilor insecte acces continuu la seva plantelor sau la polen. Pentru a oferi o gama larga albinelor, va recomandam sa cresteti mai multe plante. Sunt recomandate flori salbatice native si ierburi, cum ar fi lavanda sau cimbru, precum si trandafirii hibrizi si salbatici. Ca atare, exista intotdeauna o multime de mancare pentru colonia de albine, ajutand astfel la mentinerea populatiei.

gardena-albine-flori-in-gradina

Arborii favoriti ai albinelor sunt, de exemplu, zmeura, murele si catina. Plantele perene favorabile albinelor includ, printre altele, asteri, cuisoare si flori de soare. Nu numai ca plantele ornamentale beneficiaza de o gama larga de plante, plantele fructifere si legumele depind, de asemenea, de aceasta. Polenizarea de catre diferite specii de albine favorizeaza cresterea mare a roadelor.

Pe acelasi subiect:

Taierea potrivita in gradina pentru o recolta buna

Terenurile adecvate albinelor includ zonele de nisip, solul deschis, lemnul putred sau cochiliile goale ale melcilor; in mod ideal, ele nu ar trebui sa fie mai departe de 300 de metri de furaje.

unelte-de-gradina-de-la-gardena-pentru-gradinarit

gardena-gradina-flori-albastreSFAT
Construind un hotel de albine, nu numai Mama Natura face lumea mai buna. Constructia este foarte simpla si amuzanta pentru intreaga familie.

Pesticidele, totusi, provoaca distorsiunea ecologica a gradinii. In afara de albine, pesticidele afecteaza si numeroase alte specii de gandaci benefici. Este de preferat sa optati pentru plantele care produc o multime de nectar in locul plantelor hibride, care sunt bogate in culoare, dar sarace in nectar. Nici asa-numitele "flori duble" nu ofera nectar si, prin urmare, sunt inutile pentru albine.

UN EXEMPLU BUN DE URMAT
Gardena, de asemenea, furnizeaza albine cu un habitat la sediul sau din Ulm. Populatiile de albine instalate special sunt ingrijite de un apicultor profesionist.

camp-cu-flori

Vizionari 1214

Alte stiri din “GRADINA”

In segmentul de consum, COMPO ofera o gama completa de produse pentru casa si gradina, de la soluri de ghiveci si produse de ingrijire a plantelor pana la ingrasaminte de gradina, ingrasaminte de gazon, seminte de gazon si produse de protectie a plantelor.
Utilizarea unui ingrasamant foliar este necesara si are numeroase beneficii pentru planta si fructe, asigurand o dezvoltare sanatoasa a acestora.
Banca H este o piesa de mobilier care combina frumusetea fibrei naturale a lemnului de stejar cu eleganta profilului metalic.