5 beneficii ale utilizarii celor mai performante scule pneumatice din Romania

Data: 2019-02-27

5 beneficii ale utilizarii celor mai performante scule pneumatice din Romania

Instrumentele si uneltele care functioneaza cu aer comprimat sunt utilizate pentru o varietate de aplicatii. De la scopuri industriale, pana la productia farmaceutica sau de fabricarea materialelor plastice (industria automotivelor) si pana la utilizarile personale si simple de montare sau demontare diferite echipamente. Aerul comprimat este folosit nu doar in cazul compresoarelor, ci si pentru a pune in functiune numeroase alte unelte, cunoscute sub denumirea de scule pneumatice.

Pentru ca exista multe avantaje ale acestor scule care utilizeaza aer comprimat, mai jos sunt prezentate principalele caracteristici care le asigura o pozitie importanta in orice industrie de prelucrare sau orice mediu care implica utilizarea de instrumente pentru perioade lungi de timp.

In timp ce un compresor de aer este necesar pentru a utiliza unelte pneumatice, caracteristicile sale depasesc costul initial al acestuia, chiar si pentru utilizarile sale limitate la reparatii casnice. Odata cu dezvoltarea procedurilor si proceselor tehnologice de proiectare si fabricare scule pneumatice, aceste instrumente sunt mult mai usor de gasit si mult mai ieftine.

In cadrul anumitor companii aceste scule pneumatice sunt singura modalitate de a face fata provocarilor si activitatilor zilnice, in timp ce numeroase alte intreprinderi sunt nevoite sa inteleaga functionalitatile si avantajele acestora si costurile de investitie cu beneficii pe termen lung. Cu alte cuvinte, indiferent de tipul de operatiuni desfasurate, atat in spatii industriale, cat si in mediul casnic, uneltele sau sculele pneumatice sunt cea mai buna optiune.

scule-pneumatice-pexels-com

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/floor-plan-on-table-834892

Cele mai importante beneficii ale sculelor pneumatice sunt:

• Design ergonomic, simplu si usor – Fiecare scula pe baza de aer comprimat nu are motor propriu, astfel ca sunt mult mai usoare decat instrumentele lor omoloage electrice. Acest lucru este foarte avantajos atunci cand o astfel de ustensila trebuie utilizata fie pe o perioada mai lunga de timp, fie in repetate randuri.

Slefuitoarele pneumatice, cheile pneumatice cu clinchet, surubelnitele pneumatice, bormasinile pneumatice, polizoarele pneumatice, fierastraul pneumatic, gravorul pneumatic, pilele pneumatice, pistolul pneumatic pentru aplica silicon sunt doar cateva dintre instrumentele indispensabile in mediile industriale.

• Sursa de alimentare si putere fiabila – Desi in anumite circumstante si conditii se pot remarca costuri reduse la energie, mai ales cand sunt utilizate pentru operatiuni cu putere redusa, precum in cazul unui pistol sau burghiu, totusi, atunci cand sunt utilizate incontinuu sculele pneumatice sunt mult mai rentabile in majoritatea cazurilor.

• Costuri reduse de achizitie si intretinere  - Asa cum am specificat anterior, costurile de cumparare sunt mult mai accesibile datorita tehnologiei din ce in ce mai performanta de fabricare si a diversitatii acestor scule pneumatice. Cu atat mai multe, costurile de intretinere sunt modice, majoritatea companiilor oferind garantie la fiecare achizitie;

• Conditii de manevrabilitate sigure si versatile - Fiind fabricate de catre ingineri specializati care inteleg necesitatea si diferitele metode de utilizare a sculelor pneumatice, acestea sunt adaptate si proiectate in conformitate cu necesitatile beneficiarilor lor. Cu alte cuvinte, sunt gandite astfel incat sa simti ca iti usureaza intr-adevar orice tip de activitate. 

• Rezistenta sporita la socuri mecanice – Pentru ca in anumite conditii apare posibilitatea ca acestea sa iti scape din mana sau in timpul utilizarii lor, astfel de scule pneumatice sunt fabricate din materiale premium, fiind protejate de socurile caderii sau in timpul utilizarii lor.

Daca ai in vedere sa schimbi uneltele electrice cu sculele pneumatice, tot ce trebuie sa faci este sa iti analizezi cu atentie economiile si sa remarci costurile instrumentelor pe baza de aer comprimat disponibile pe piata de profil. Un exemplu al celor mai bune practici realizate in domeniul national al pneumaticii este compania Bartrom.

Vizionari 402

Alte stiri din “HOME & DECO”

Proges aduce pentru prima oara in Romania cel mai nou si inovativ parchet - singurul parchet laminat rezistent la apa - AQUA STEP
Tehnica de forjare a metalului a evoluat foarte mult in ultimele decenii
Accentele puse pe un mobilier deosebit, corpuri de luminat, draperii, perne sau o mocheta care atrag prin stil si culoare, sunt elemente centrale care pot influenta orice design interior.