Knauf Insulation - Vata Minerala Ecose Technology
Velux Club

3 beneficii ale produselor zincate

Articol postat de: H Metal Data: 2019-05-24

3 beneficii ale produselor zincate

Statisticile arata ca tarile dezvoltate pierd anual din cauza coroziunii in jur de 4-5% din PIB.

Se estimeaza ca zincarea termica este cea mai buna varianta existenta in prezent pentru prevenirea coroziunii produselor din otel. Desi se afla intr-o continua competitie cu alte tehnologii de protectie, zincarea termica cunoaste o continua dezvoltare.

Prin acest procedeu se formeaza un invelis de zinc la suprafata otelului prin intermediul unui proces de imersiune la cald. Acest tip de protectie permite formarea unui strat intermediar de legatura zinc – fier cu proprietati mecanice superioare celor ale fierului. Imersia pieselor in baia de zinc topit se realizeaza la o temperatura de aprox 450C prin introducerea lenta a pieselor in baie. 

Pentru a veni in intampinarea clientilor, H Metal livreaza pe piata din Romania o gama variata de produse metalurgice zincate:

- teava
- laminate
- tabla lisa si cutata
- europrofile
- profile usoare

teava-zincata-60-x-40-x-3-mm-h-metal

Avantajele zincarii termice sunt:

1. Durata lunga de viata

Este procedeul de protectie anticoroziva cel mai eficient si mai ieftin, raportat la intreaga durata de viata a produselor. Otelul galvanizat poate avea o durata de viata de mai mult de 50 de ani in zonele rurale si depaseste adesea 20 - 25 de ani in medii puternic industrializate sau de coasta.

teava-zincata-50-x-30-x-2-mm-h-metal

2. Acoperire uniforma

Toate suprafetele ce vin in contact cu aerul sunt acoperite uniform, in totalitate (inclusiv interiorul tevilor). Acoperirile obtinute au legaturi de natura metalurgica cu substratul, ceea ce le face foarte aderente.

Pe acelasi subiect:

Aplicatia care te ajuta sa calculezi necesarul de tabla zincata cutata

Este evitata astfel exfolierea sau fisurarea straturilor cu ocazia manipularii, in timpul transportului, depozitarii sau montajului produsului. 

 

teava-rectangulara-zincata-taiata-la-unghi-de-45-grade-h-metal

3. Sustenabilitate

Zincul este un metal neferos reciclabil, fara pierderea proprietatilor fizice sau chimice in urma procesului de recuperare.  Zincul este obtinut, atat din surse primare, cat si din surse secundare. 80% din zincul disponibil pentru reciclare este reutilizat, reprezentand aproximativ 30% din totalul de zinc de pe piata.

tabla-zincata-2-mm-h-metal

Despre H Metal

H Metal societate de distributie de produse metalurgice, este una dintre putinele firme de pe piata din Romania care poate satisface cea mai importanta necesitate a clientilor: aceea de a economisi timp si energie in scopul gasirii celor mai bune materiale si servicii de profil.

Pentru mai multe detatii vizitati site-ul H Metal srl: www.metal-online.ro

https://www.facebook.com/HMetalRo/


Vizionari 1264

Alte stiri ale companiei H Metal

Atunci cand doriti sa va protejati proprietatea impotriva escaladarii, o solutie adecvata este capacul metalic cu suport tip bradut pentru montaj sarma ghimpata.
Imprejmuirea, fie ca este vorba de un teren, spatiu productie / depozitare sau orice alta locatie presupune alocarea unui buget insemnat in functie de scop.
Cea mai buna metoda de a proteja cornierul metalic contra coroziunii este zincarea termica. Prin introducerea in baia de zinc topit la o temperatura de cca 450 grade celsius, cornierul este acoperit cu un strat protector de zinc.
Profilele ambutisate la rece sunt folosite in foarte multe domenii de activitate: constructii, uz industrial, masini - camioane - rigidizari / intariri sasie / podele, industria de panificatie, sisteme de depozitare sau pentru acoperit aticuri, ziduri, garduri.
Oricine construieste un gard isi doreste ca acesta sa reziste cat mai mult in timp. Gardul este de multe ori chiar o constructie pe viata, astfel ca decizia de achizitie a materialelor de gard trebuie facuta dupa o buna informare asupra tuturor aspectelor.
Intr-o amenajare interioara, stilul industrial presupune utilizarea sau integrarea unor materiale precum betonul, metalul si a peretilor din caramida aparenta. Folosit in mod echilibrat, metalul confera casei tale un aspect elegant si permite realizarea unor elemente de design creative si complexe.
Gardul reprezinta in primul rand un element de securitate pentru proprietatea ta, indiferent de destinatia acesteia. Pentru imprejmuirea unor suprafete mari de teren care deservesc gradini, terenuri sportive sau suprafete agricole, recomandam ca varianta economica un gard din plasa impletita zincata.
Anumite proprietati si facilitati necesita un nivel de securizare ridicat. Gardurile metalice de inalta securitate sunt concepute pentru a lupta impotriva accesului fortat si creaza o bariera solida, greu de incalcat in jurul zonelor in care siguranta publica este in pericol.
Sistemele constructive bazate pe o structura din otel ofera avantaje considerabile pentru proiectele urbane, care au loc in mijlocul orasului, unde viteza de constructie si spatiul minim de depozitare a materialelor la fata locului sunt esentiale.
Balustrada de interior are un impact semnificativ asupra spatiului in care este montata, indiferent ca este vorba de o locuinta privata, institutii publice, spatii comerciale sau HORECA. Aceasta trebuie sa indeplineasca atat aspecte practice, cat si estetice.

Alte stiri din “CONSTRUCTII”

Economisirea energiei este mai importanta astazi decat oricand, mai ales in sectorul constructiilor. Ferestrele sunt componente importante pentru un echilibru climatic bun al cladirilor, motiv pentru care este esentiala exploatarea potentialul existent de economisire a energiei.
In cadrul Lauch & Award Gala Investing in Property din 9 iunie, Alukönigstahl a primit trofeul “Sustainable Aluminum Solution” pentru anul 2021.
Utilizarea corespunzatoare a unei astfel de supape garanteaza, mai mult sau mai putin, siguranta unui echipament, utilaj, dar si a angajatilor companiei. In functie de materialul din care sunt confectionate, supapele de siguranta pot rezista la temperaturi incredibile: +400 grade Celsius si -270 grade Celsius.
Locuirea intr-o casa construita conform criteriilor de constructie ecologice afecteaza pozitiv starea de bine a oamenilor si protejeaza mediul, reducand consumul si poluarea. Dar, care sunt caracteristicile care definesc o casa durabila? O locuinta durabila va permite sa reduceti impactul asupra mediului atat pe termen scurt, cat si pe termen lung.