Sabadasu Vasile, Case realizate cu structura de rezistenta din lemn

Adaugat: 2012-04-29 16:08:15

Casele oferite de noi sunt realizate cu structura de rezistenta din lemn, termoizolatie din vata minerala, inchiderile interioare si exterioare din placi compozite si gips - carton, finisaje moderne si eficiente.
Folosirea lemnului in constructii, dupa o perioada in care s-a considerat definitiva inlocuirea acestuia in elementele de rezistenta, a revenit in actualitate datorita calitatilor certe ce-l clasifica ca materialul ideal pentru realizarea unui microclimat sanatos in locuinte.

Pe langa coeficientul de conductibilitate termica foarte redus, de 7-10 ori mai bun decat al betonului si de 3-4 ori fata de caramida, usurinta de montaj, greutatea redusa si posibilitatile de modificare in timp a partiurilor si de extindere, au cantarit greu in stimularea optiunilor.

S-au gasit solutii pentru intarirea rezistentei la umiditate, mucegai, microorganisme si foc, pentru atenuarea efectelor defavorabile ale neomogenitatii si defectelor de structura inerente lemnului. S-au imaginat prinderi speciale ale elementelor din lemn, cu deranjari minime ale structurii intime si fara intreruperea continuitatii fibrelor.